Marcel Ciolacu: În următoarele săptămâni va fi aprobat un guvern din umbră al PSD

| 24 mai, 18:01

 

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat că un „guvern din umbră” al PSD va fi aprobat în săptămânile următoare în forurile formaţiunii, relatează Agerpres.

 

 

 

Întrebat duminică seară la Antena 3 care au fost greşelile PSD în ultima perioadă, Ciolacu şi-a exprimat regretul legat de faptul că nu a fost aprobată mai repede componenţa acestui guvern din umbră.
„Poate ar fi trebuit să comunicăm mai bine, poate ar fi trebuit să scoatem acest guvern din umbră, pe care în următoarele săptămâni o să îl aprobăm în forurile partidului. (...) Vom face un "shadow cabinet", cum se face în toată lumea civilizată şi fiecare ministru va fi flancat de către un eventual ministru al PSD”, a precizat liderul social-democrat.
Chestionat cine va fi premierul acestui cabinet din umbră, Ciolacu a replicat că există mai multe variante.
Pe de altă parte, el a reamintit că, potrivit ultimei decizii adoptate în cadrul partidului, propunerea de prim-ministru PSD este Alexandru Rafila.
„Este domnul doctor Alexandru Rafila. Nu am luat altă decizie în acest moment. (...) Dacă va trece moţiunea de cenzură, o să încercăm să creăm o majoritate. Primul ministru - există o singură decizie în acest moment, în interiorul PSD. Domnul Alexandru Rafila este propunerea de prim-ministru. Să ajungem în acel moment. Este pentru prima oară, în 30 de ani, când după numai cinci luni de la alegerile generale se vorbeşte de căderea unui guvern”, a mai precizat el, potrivit HotNews.ro.
Ciolacu a declarat că moţiunea de cenzură va fi înaintată imediat după depunerea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
„Este evident că românii au nevoie de un plan de ţară. Noi vom veni cu aşa ceva. Este evident că sunt dezamăgiţi de actuala guvernare. Nu e o catastrofă să facem alegeri anticipate în România. Dimpotrivă. (...) (Moţiunea de cenzură va fi depusă - n.r.) imediat după ce se termină cu Planul Naţional de Redresare Rezilienţă. Vom intra în tot calendarul pentru această sesiune”, a spus el.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ