Marcel Ciolacu: ”Nu există nicio şansă ca moţiunea să nu fie cumva votată până în data de 27 septembrie”

| 21 aug, 21:51

Liderul interimar la PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri că nu există nicio şansă ca moţiunea de cenzură să nu fie votată până la data de 27 septembrie, zi în care au loc alegerile locale. El a adăugat că în Constituţie nu scrie că o moţiune de cenzură depusă în sesiune extraordinară nu poate fi votată şi în sesiunea parlamentară ordinară care începe după 1 septembrie.

 

„Nu există nicio şansă ca moţiunea să nu fie cumva votată până în data de 27 septembrie”, a afirmat Marcel Ciolacu vineri la sediul PSD.
Întrebat dacă nu cumva există un risc de neconstituţionalitate dacă moţiunea de cenzură depusă şi citită într-o sesiune extraordinară va fi votată  într-o sesiune ordinară, respectiv după data de 1 septembrie, Ciolacu a răspuns: „Nu e nicio problemă. Nu am văzut nicio problemă în Constituţie care să explice aşa ceva”.
Referitori la afirmaţiile fostului preşedinte al CCR Augustin Zegrean potrivit cărora ingurul lucru pe care îl cere Constituţia este ca moţiunea să fie votată în aceeaşi sesiune în care a fost depusă, liderul interimar al PSD a spus: „Şi să fie cvorum. Unde scrie? Ce Constituţie. Nu vreau să intru într-o dispută cu absolut nimeni. Cred că CCR ne va lămuri”.
Augustin Zegrean a precizat, joi la Digi 24, că în maxim trei zile de la citirea moţiunii în Parlament ar trebui să fie şi votul acesteia.
„Aici lucrurile sunt cât se poate de clare, nu au decât să deschidă Constuţia şi să vadă că scrie că moţiunea se dezbate, înseamnă că se vorbeşte despre ea şi se votează în 3 zile de la data prezentării în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului. Astăzi a fost prezentată, de astăzi în maxim 3 zile trebuie votată”, a explicat Zegrean.
Lucian Romaşcanu a declarat că, în prezent, sunt negocieri cu toate grupurile parlamentare pentru moţiunea de cenzură, iar marţi cel mai probabil va fi anunţată data votului pentru moţiune. El a adăugat că PSD îşi doresc ca votul să aibă loc cât mai repede cu putinţă.
Curtea Constituţională a stabilit ca până la 1 septembrie părţile implicate în conflictul juridic între Guvern şi Parlament, sesizat de Executiv din cauza depunerii moţiunii de cenzură în vacanţa parlamentară, să trimită punctele de vedere. Termenul şedinţei în care vor fi susţinute opiniile la CCR va fi decis la o dată ulterioară, arată anunţul instituţiei.
Guvernul a depus vineri, la Curtea Constituţională, sesizarea referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională Guvern-Parlament în legătură cu moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi prezentată deja în Parlament în urmă cu o zi.
Şeful Cancelariei premierului Ionel Dancă a cerut PSD să aştepte decizia Curţii înainte de a stabili data votului la moţiune.
Guvernul reclamă, în sesizare, depunerea moţiunii de cenzură în perioada dintre sesiunile ordinare ale Parlamentului, cât şi convocarea unei sesiuni extraordinare având ca obiect numai prezentarea moţiunii de cenzură, precum şi încălcarea Constituţiei prin fragmentarea procedurii moţiunii de cenzură în mai multe sesiuni parlamentare.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ