Marcel Ciolacu: Sunt convins că în ianuarie FMI va fi aici, dacă acest Guvern incompetent şi fără viziune rămâne în funcţie!

| 09 noi, 18:33

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmat, luni, la Ora premierului, că Guvernul Orban nu prezintă bugetul pentru 2021 întrucât intenţionează creşteri de taxe şi impozite, dar şi că are un acord cu FMI. ”Domnule Orban, dumneavostră sunteţi adevăratul răspândac al sărăciei”, i-a transmis Ciolacu premierului.

 

”Am chemat astăzi în Parlament pe Ludovic Orban pentru a explica de ce Guvernul incompetent pe care îl conduce i-a lăsat pe cont propriu pe români în faţa pandemiei. Îi dăm astăzi ocazia să recunoască intenţia PNL de a creşte TVA pentru români, într-un moment în care aceştia îşi permit din ce în ce mai puţin să ducă traiul de zi cu zi. Să le spună românilor acum, nu după 6 decembrie, cum Guvernul va creşte impozitele pentru oamenii care muncesc în România. Orice român a înţeles de ce Guvernul incompetent şi premierul Orban nu fac public bugetul. Sunt convins că în ianuarie FMI va fi aici, dacă acest Guvern incompetent şi fără viziune rămâne în funcţie. Deja s-au împrumutat pe bandă rulantă, împrumuturi de 1.000 euro pe secundă, timp de 10 luni de zile, împrumuturi care vor fi plătite astăzi de copiii care nu merg la şcoală, pentru că aşa vrea acest Guvern. Sunteţi singurul Guvern din istorie care aţi trecut bugetul prin asumare. Aţi spus că aveţi bani pentru toţi. Aţi minţit. Nu aţi mai avut pentru profesori, pentru pensionari, pentru fermier, pentru că aţi furat banii, în timp ce îi ţineaţi pe români închişi în case”, a afirmat Marcel Ciolacu.
Acesta i-a transmis premierului: ”Domnule Orban, dvs sunteţi adevăratul răspândac al sărăciei. Singura promisiune onorată a fost către prietenii dva politici – să îi faceţi şi mai bogaţi. Caracatiţa penelistă a fost singura care a prosperat în pandemie. Sunteţi corupţi până în măduva oaselor. Aşi furat măştile de pe faţa persoanelor defavorizate. Aţi furat tabletele copiilor, aţi furat ventilatoarele care ar fi putut salva vieţile omeneşti. România riscă să piardă dreptul la fonduri europene”.
Liderul PSD suţine că incompetenţa Guvernului ”creează deja greutăţi imense pentru acest popor”.
”În fiecare zi cu PNL la conducere România devine tot mai bolnavă, tot mai disperată. Românii sunt ameninţaţi de o creştere fără precedent a şomajului, o creştere a sărăciei şi o creştere galopandă a corupţiei guvernamentale. Domnule Orban, uitaţi-vă în oglindă. Acolo veţi găsi vinovatul pentru cel mai incompetent Guvern al României. Asumaţi-vă pentru felul în care aţi condus ţara în perioadă de criză, pentru că România a devenit astăzi oaia neagră a Europei”, susţine liderul PSD.
Liderul social-democrat s-a referit şi la alegeri.
”Aţi stat atât de mult cu ochii în sondaje încât aţi uitat de nevoile reale ale poporului. Ştiu că nu puteţi să le spuneţi românilor că va creşte TVA, că îi veţi da afară, pentru că vin alegerile în 6 decembrie, singurul lucru de care vă pasă cu adevărat. Spre deosebire de PNL, noi am prezentat un plan clar. Avem soluţiile şi oamenii potriviţi pentru a controla pandemia. Avem soluţiile pentru a aduce Guvernul acolo unde îi e locul, de partea românilor. Trebuie să plecaţi urgent pentru ca România să se facă bine”, a ncheiat Marcel Ciolacu.

 

Tag-uri: FMI, marcel ciolacu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ