MARE ATENŢIE la ce se întâmplă pe lângă biserici. POLIŢIA caută suspecţi îmbrăcaţi în haine de preoţi

| 19 feb, 15:21

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti (PLMB) a declanşat o acţiune de prevenire a faptelor de înşelăciune în zona lăcaşelor de cult din Capitală vizând persoane care, îmbrăcate în haine bisericeşti, susţin că sunt monahi sau preoţi de mir, atrăgând astfel credincioşi cu scopul de a încasa foloase materiale, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al PLMB, poliţiştii locali au făcut publice imaginile a patru dintre 'falşii preoţi' care au fost surprinşi în mod repetat că foloseau sutanele pentru a-i înşela pe credincioşi, susţinând că sunt feţe bisericeşti care le vor rezolva problemele.

Afişele cu imaginile impostorilor vor fi distribuite, în prima fază, la bisericile unde falşii preoţi obişnuiau să meargă pentru a câştiga bani din folosirea fără drept a hainelor preoţeşti. Alături de imaginile falşilor preoţi, PLMB a publicat şi numărul de telefon al dispeceratului instituţiei (021/9752) la care se poate sesiza prezenţa acestora în zona bisericilor.

În funcţie de zonă şi enoriaşi, impostorii ori vindeau obiecte de cult despre care susţineau că sunt sfinţite ori 'rezolvau' acatiste şi pomelnice.

Utimul caz în care a fost implicată o persoană care câştiga bani din acest tip de înşelăciune a fost cel a unui bărbat de 47 de ani. Marţi dimineaţa bărbatul deghizat în haine preoţeşti a intrat în curtea bisericii Sf. Anton din Capitală şi în schimbul unor sume de bani s-a oferit să primească acatiste şi să facă pomelnice. În doar câteva minute bărbatul a strâns aproape o sută de lei.

Demascat de administratorul lăcaşului de cult, el a devenit agresiv, a început să blesteme Biserica şi să-i scuipe pe credincioşii aflaţi în curte. Reţinut de agenţii PLMB, falsul preot a fost predat Poliţiei Naţionale pentru a fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de uzurpare de calităţi oficiale.

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ