MARE SCANDAL la Ploieşti. POLIŢIŞTII refuză să mai muncească

| 07 mar, 15:58

Poliţiştii locali din Ploieşti au declanşat un protest spontan, refuzând să mai iasă pe stradă pentru a asigura ordinea publică, după ce au aflat că nu vor primi norma de hrană prevăzută prin hotărâre a Consiliului Local din cauză că nimeni din Primăria Ploieşti nu semnează pentru alocarea banilor.

Angajaţii Poliţiei Locale Ploieşti care asigură ordinea publică pe străzile oraşului şi activităţile pe linie rutieră refuză, din noaptea de vineri spre sâmbătă, să mai iasă pe stradă, după ce au aflat că nu vor primi, la salariul pe luna martie, norma de hrană în cuantum de 24 de lei pentru fiecare zi calendaristică, normă aprobată prin hotărâre a Consiliului Local Ploieşti şi prevăzută inclusiv în bugetul oraşului, stabilit la începutul anului.

"Începând de vineri, de la schimbul trei, poliţiştii locali din Ploieşti au iniţiat o manifestare spontană întrucât urma, pe 10 martie, să intre banii aferenţi normei de hrană pe lunile ianuarie şi februarie aprobată conform ordonanţei 65 pe 2014 şi prin hotărârea Consiliului Local 383 pe 2014 şi hotărârea de Consiliu Local 40 pe 2015. Numai că ni s-a spus că, întrucât au apărut nişte reglementări noi, respectiv ordonanţa 7 pe 2015, nu se pot aloca aceşti bani până la apariţia metodologiei aprobată prin hotărâre a Guvernului” a declarat Cosmin Alexandru Iordache, reprezentant al poliţiştilor locali din Ploieşti.

În urma declanşării protestului spontan, care nu este organizat de sindicatele din Poliţia Locală, ci de către angajaţi, poliţiştii merg la serviciu, dar nu mai ies pe stradă, ci rămân la sediul Poliţiei Locale.

De altfel, sâmbătă, maşinile de patrulă ale Poliţiei Locale Ploieşti sunt parcate în curtea instituţiei, iar poliţiştii au semnat de prezenţă, dar nu au mai plecat pe teren.

Ei sunt nemulţumiţi de faptul că, în condiţiile în care aşteptau ca pe 10 martie să primească, odată cu salariile, şi aproximativ 1.400 de lei fiecare, reprezentând norma de hrană asigurată din bugetul local, au fost informaţi că nu vor primi aceşti bani.

Nemulţumirea este cu atât mai mare cu cât, spun protestatarii, au aflat că în alte oraşe, precum Târgu Mureş, Craiova, Piteşti sau Târgovişte, dar şi în unele comune din judeţul Prahova, poliţiştii locali au primit norma de hrană asigurată din bugetul local, iar la Ploieşti nimeni din primărie nu semnează pentru alocarea de la buget a sumelor prevăzute pentru acest drept.

Reprezentanţi ai poliţiştilor locali au mers la primărie şi au depus solicitări în acest sens, dar nu au primit încă un răspuns.

"Nu avem un punct oficial de vedere al primăriei. Poliţia Locală Ploieşti a depus vineri la primărie o cerere pentru acordarea normei de hrană, dar se pare că la Primărie nu s-a dat aprobarea pentru alocarea acestor sume”, a mai spus Cosmin Alexandru Iordache.

El a precizat că "este posibil" să fie vorba de teama angajaţilor din primărie de a semna pentru alocarea acestor sume, în condiţiile în care legislaţia în domeniul s-a schimbat şi se aşteaptă normele metodologice pentru noua ordonanţă adoptată de Executiv.

Poliţiştii locali susţin că vor relua lucrul pe stradă, dacă pe 10 martie vor primi, pe lângă salariu, şi banii aferenţi normei de hrană.

"În alte condiţii sunt dispuşi să stea chiar două, trei luni fără să facă absolut nimic din punctul de vedere al prestării activităţii zilnice”, a mai spus Iordache.

Acesta a precizat că, pe lângă norma de hrană, poliţiştii locali din Ploieşti mai au alte două solicitări, respectiv acordarea a cel puţin trei zile de concediu suplimentar pentru condiţii vătămătoare şi periculoase de muncă, potrivit Codului Muncii, şi "încadrarea salarizării de luni până duminică, inclusiv sărbători legale în programul intern de salarizare al poliţiei locale”, în condiţiile în care spun poliţiştii, nu sunt plătiţi suplimentar pentru zilele de weekend şi sărbători legale.

Aproximativ 170 de poliţişti de la ordine publică şi serviciul rutier din cadrul Poliţiei Locale Ploieşti beneficiază de norma de hrană de 24 de lei pentru fiecare zi calendaristică, sumele fiind alocate prin hotărâre a Consiliului Local de la bugetul municipiului Ploieşti.

Primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, este în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile, fiind arestat preventiv într-un dosar de corupţie. În acelaşi dosar, secretara municipiului, Oana Iacob, şi jurista Iulia Alexandru se află sub control judiciar. Dosarul în care primarul şi cele două angajate ale primăriei sunt puşi sub acuzare a pornit de la un denunţa făcut la DNA de o fostă directoare din cadrul instituţiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 mar, 05:47
nik
Lace ne trebuie noua
La ce mai e nevoie de acesti trantori pe banii statului ca oricum nu fac nimic . La blocajele din trafic unde ar trebui un politist nu-l gasesti...Intr-un oras in care miercurea e zi de targ si circultia e infernala , pe principalele artere circulatia era blocata . doi super eroi din acestia , controlau un taximetrist, fara nici un stress c-ar trebui sa faca si ei ceva pentru deblocarea circulatiei...
08 mar, 01:46
marin
Acesti domni, primesc un salariu minim pe economie, mascat sub vorma de norma de hrana ca din salariul oficial nu au voie sa se hraneasca asa cum face tot romanul care plateste impozit sa aiba ei , politistii de unde lua salariu !
Au uitat Domnii politisti cine-i plateste si pentru ce-i plateste??
Exista alte cai de atac pentru obtinerea unor drepturi si nu frecatul mentei pe banii poporului!
Evident ca trebuie salarizati pe toata perioada in care au jucat tablle si tabinet in sectie!!
Tin sa-i informez ca sunt cel putin 300 000 de romani disponibili pentru posturile lor si cel putin un milion care vor salariile lor in locul celor pe care le primesc!!
Faceti-va treaba si cautati dreptatea in justitie ca asa ne invata pe noi Politia Romana, nu prin actiuni de forta, de santaj, ca asta faceti!!
Salariul vreti sa curga, si infractorii au verde la actiune???
07 mar, 20:03
Curiosu'
De norma de bun simt
Ati auzit ? De ce alti bugetari nu primesc norma de hrana ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ