Maria Grapini: Vrem să creştem turismul până la 5% din PIB

| 03 iul, 2013

Turismul românesc are un potenţial deosebit şi dacă la începutul mandatului meu reprezenta circa 1,5% din PIB, doresc ca până la finalul mandatului să îl ducem la 5%, a spus, miercuri, Maria Grapini, ministru delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, la o conferinţă internaţională de profil.

"Avem şansa să creştem numărul de turişti prin deschiderea de noi birouri de turism în străinătate. Japonia şi Dubai sunt cele două birouri pe care le vom deschide până la sfârşitul anului 2013 şi unde vom prezenta o ofertă elaborată pe profilul turistului din această zonă. Avem la dispoziţie 55 milioane de euro pentru promovarea turistică a României şi doresc să utilizez eficient aceste fonduri", a spus ministrul Maria Grapini.

În perioada imediat următoare Autoritatea Naţională pentru Turism va desemna câştigătorii competiţiei pentru brand-urile subsectoriale din turism.

"O conferinţă nu rezolvă o problemă, dar creează cadrul de discuţie între parteneri. Ne bazăm pe resurse, pe reglementări, pe un parteneriat public-privat prin care să punem în practică strategia pe turism. De altfel, Codul de Etici în Turism al Organizaţiei Mondiale a Turismului a fost semnat astăzi de reprezentanţii industriei turistice din România. De aici încep eforturile noastre comune pentru dezvoltarea unui turism sustenabil şi responsabil", a precizat Maria Grapini.

În anul 2013, reprezentanţii ANT aşteaptă creşteri semnificative în ceea ce priveşte veniturile din turism. Până în prezent s-au certificat încă cinci staţiuni balneo, iar zece sunt în curs de certificare. 

În toamna anului 2013, România va candida să devină unul din cei 33 de membri ai Consiliului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului. 

"Vrem să ajutăm ca România să devină o poveste de succes din care şi OMT să facă parte. România şi-a câştigat un rol bine meritat în organizaţia noastră şi are tot respectul nostru", a spus Taleg Rifai, secretar general al OMT.

Ministerul Economiei organizează, miercuri, la Bucureşti, Conferinţa Internaţională de Turism - Identificarea avantajelor competitive ale unei destinaţii turistice, oportunităţi şi provocări pentru dezvoltarea durabilă a turismului.conferinţei internaţionale de turism.

Conferinţa este organizată în colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Turism, la iniţiativa ministrului delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, în contextul în care România deţine Preşedinţia Organizaţiei Mondiale a Turismului din anul 2012.

La conferinţă participă pe lângă reprezentanţii OMT şi cei ai organizaţiilor patronale din domeniul turismului, oficiali străini şi ambasadori din 47 de ţări.

Organizaţia Mondială a Turismului este agenţia Naţiunilor Unite care coordonează promovarea la nivel internaţional a turismului responsabil, durabil şi accesibil. În prezent, OMT numără 155 de state membre cu drepturi depline, 6 membri asociaţi şi peste 400 de membri afiliaţi din sectorul privat, educaţional, asociativ şi public. 

România deţine Preşedinţia Organizaţiei Mondiale a Turismului prin decizia adoptată în data de 23 octombrie 2012, la Campeche (Mexic), unde a avut loc cea de a 94-a sesiune a Consiliului Executiv al OMT.

România are o tradiţie de aproape 40 de ani în OMT, ţara noastră fiind membru fondator al OMT în 1975.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ