Marian Sârbu, rechemat, la cererea sa, din postul de consul al Romaniei la Dubai

| 25 mar, 19:52

Marian Sarbu a fost rechemat, la cererea sa, din postul de consul al Romaniei la Dubai, in Emiratele Arabe Unite, prin hotarare aprobata miercuri de Guvern.

Marian Sarbu a fost numit consul general in vara anului trecut, dupa ce a demisionat din postul de prim-vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, obligat fiind sa demisioneze dupa ce judecatorii Curtii Constitutionale au hotarat ca numirea acestuia la ASF era neconstitutionala.

Titus Corlatean, pe atunci ministru de Externe, a argumentat numirea prin faptul ca functia de consul general este una de reprezentare, iar Marian Sarbu este un foarte bun vorbitor al limbilor engleza si franceza, stie sa gestioneze relatiile internationale, avand in vedere ca a fost ministru de mai multe ori, si cunoaste modul in care trebuie reprezentate interesele statului.

Marian Sarbu a fost ministru al Muncii din partea PSD in Guvernul Nastase si ministru pentru acelasi portofoliu al Muncii, dar din partea UNPR, in Guvernul Boc.

Ulterior, el a condus Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private, structura care a fost inglobata in Autoritatea de Supraveghere Financiara, si a fost membru neexecutiv in Consiliul ASF.

In 16 iunie 2014, el a fost votat in functia de prim-vicepresedinte al ASF, dar judecatorii Curtii Constitutionale au decis ca numirea este neconstitutionala, deoarece nu are o experienta profesionala specifica pentru aceasta functie in ciuda faptului ca Marian Sarbu a fost ordonator principal de credite privind finantele publice. Judecatorii s-au pronuntat dupa ce au fost sesizati de PDL, care a reclamat ca Marian Sarbu nu ar avea experienta de minimum noua ani in domeniu, ceruta de lege.

In urma deciziei judecatorilor CC, Sarbu a demisionat, la 18 iulie 2014, din functia de prim-vicepresedinte si membru executiv al Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ