Marius Bostan: Ne dorim ca în 2018 peste 100 de localități să lanseze un mesaj de întoarcere acasă pentru Diaspora

| 11 aug, 07:01

Echipa RePatriot vrea ca anul viitor, la 100 de ani de la Marea Unire, peste 100 de localități să lanseze un mesaj de întoarcere acasă către Diaspora, a declarat Marius Bostan, fost ministru al Comunicațiilor și inițiator al proiectului RePatriot.

"Anul acesta peste 20 de localități din România au organizat Zilele Diasporei lansând un mesaj către Diaspora de întoarcere acasă, de oferire de oportunități. Ne dorim ca în următorul an peste 100 de localități, la 100 de ani de la Marea Unire, să lanseze acest mesaj de oferire de oportunități, de întoarcere acasă pentru românii plecați, să simtă că ei sunt doriți acasă și să revină în patrie, dacă își doresc acest lucru", a declarat Marius Bostan.

Potrivit acestuia, RePatriot a adresat încă de anul trecut un apel către autoritățile locale pentru a acorda o atenție mai mare Diasporei ca parte a României, "ca o bogăție importantă" care poate susține dezvoltarea locală. În urma conceptului lansat de RePatriot în 2016, anul acesta s-a triplat numărul de localități din România care sărbătoresc Zilele Diasporei printr-o serie de evenimente pentru românii de peste hotare.

"Prima condiție ca acești oameni să se întoarcă este ca ei să se simtă doriți acasă. Ca ei să se simtă doriți acasă autoritățile statului, președintele, Guvernul, administrația publică trebuie să arate că acești oameni sunt doriți acasă și apoi societatea, în ansamblul ei, comunitatea antreprenorilor, a oamenilor de afaceri și, în general, toate forțele responsabile din societate trebuie să lanseze acest mesaj. Nu este suficient. Lansarea unui mesaj este începutul", a afirmat Marius Bostan.

Acesta a spus că în 2018 prin acest proiect se țintește ca 100 de administrații locale din România să lanseze un mesaj către Diaspora, să prezinte oportunități de investiții, să prezinte lucrările publice în mod transparent, ca oportunități de întoarcere acasă pentru meseriașii aflați în mai multe locuri din lume. De asemenea, acestea ar trebui să prezinte locurile de muncă deschise în administrația publică, să promoveze aceste locuri de muncă, să prezinte oportunitățile imobiliare în mod coerent și profesionist.

Potrivit reprezentanților organizației, RePatriot Business Summit va avea loc anul acesta între 4-8 octombrie la București și Poiana Brașov, unde sunt așteptați peste 300 de oameni de afaceri români din toată lumea. Obiectivele majore ale Summit-ului sunt fructificarea oportunităților de investiții oferite de România în acest moment, facilitarea dialogului dintre cele două grupuri de investitori și lansarea de parteneriate strategice și de noi afaceri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ