Marius Budăi: Pensiile nu se pot majora diferenţiat pentru că este neconstituţional

| 28 oct, 08:12

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă, joi seară, că pensiile nu se pot majora diferenţiat pentru că este neconstituţional, dar a precizat că nu va avansa procente. Ministrul afirmă că pensiile se vor majora ”cel puţin cu 10%”.

 

Întrebat, joi seară, la Antena 3, cu cât ar trebui să crească pensiile, ministrul Muncii a afirmat: ”Eu nu am să intru într-o licitaţie de procente pe seama nevoii seniorilor noştri”.
Acesta a explicat că PSD a propus o creştere de 10% pentru care partidul dispune de ”o fundamentare foarte solidă”, dar aşteaptă şi fundamentarea PNL, care a avansat un procent de 15%.
Întrebat despre categoriile defavorizate, cei cu pensii foarte mici, ministrul a explicat că ”pensiile nu se pot majora diferenţiat pentru că este neconstituţional”.
Ministrul a explicat că va fi crescută valoarea punctului de pensie cu 10% pentru a încuraja şi contributivitatea.
”Venim cu măsuri suplimentare pentru categoriile vulnerabile. Asta putem face, dar majorare diferenţiată nu putem face”, a explicat ministrul.
Întrebat pentru ce procent de creştere a pensiilor se va bate el personal ca ministru al Muncii, Budăi a precizat: ”Cel puţin 10%. Cel mult nu există, pentru că pensiile sunt foarte mici.”.
PNL şi PSD se contrează de câteva zile pe tema creşterii pensiilor de la 1 ianuarie 2023.

 

Tag-uri: marius budai
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ