Mark Gitenstein ales în comitetul reprezentanţilor la Fondul Proprietatea

| 25 apr, 2013

Fostul ambasador al SUA la Bucureşti şi directorul general al companiei Oracle au fost cooptaţi în comitetul reprezentanţilor al FP. Aceştia au rolul de a supraveghea activitatea administratorului Fondului, compania americană Franklin Templeton.

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) i-au ales în Comitetul Reprezentanţilor pe fostul ambasador al SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, şi pe directorul general al companiei Oracle, Sorin-Mihai Mîndruţescu.

De asemenea, preşedintele Comitetului Reprezentanţilor Fondului Proprietatea, Sorin-Mihai Mîndruţescu, candidează pentru un nou mandat. Mîndruţescu este directorul general al companiei Oracle şi preşedintele Camerei de Comerţ Americane în România AmCham, iar candidatura sa pentru un nou mandat în Comitetul Reprezentanţilor Fondului Proprietatea a fost susţinută de Corin Trandafir, acţionar şi avocat al moştenitorilor Malaxa şi Ausnit, cei mai mari acţionari persoane fizice ai FP.

Comitetul Reprezentanţilor FP cuprinde cinci membri. Din Comitet mai fac parte în prezent Steven van Groningen, Piotr Rymaszewski şi Julian Healy. Gitenstein a fost propus pentru această funcţie de către fondul de investiţii Emerging Markets Country Fund, acţionar la FP.

Comitetul Reprezentanţilor supraveghează activitatea administratorului Fondului Proprietatea, compania americană Franklin Templeton.

Adunarea Generală a Acţionarilor  FP a aprobat şi creşterea remuneraţiei brute a membrilor Comitetului Reprezentanţilor de la 9.000 de lei la 15.000 de lei pe lună, precum şi distribuirea unui dividend brut de 0,0408 lei/acţiune din profitul pe 2012, respectiv 538,64 milioane lei.

Administratorul FP este compania Franklin Templeton, iar mandatul acesteia expiră pe 29 septembrie.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ