Markit: Economia zonei euro a revenit pe creştere

| 01 aug, 2013

Activitatea în industria prelucrătoare din zona euro a revenit pe creştere luna trecută, pentru prima dată din februarie 2012, un nou semnal care arată că economia începe să se redreseze după recesiune, conform unui studiu al companiei britanice de analize financiare Markit Economics, realizat pe baza informaţiilor de la aproximativ 3.000 de firme, citat de Agerpres.

Indicele Purchasing Managers Index (PMI), care arată situaţia economică din sectorul manufacturier, a crescut în iulie la 50,3 puncte, de la 48,7 puncte în iunie, ceea ce ar putea indica faptul că îndelungata recesiune din zona euro s-a încheiat. Un indicator PMI de peste 50 de puncte indică o expansiune a economiei, iar sub valoarea de 50 de puncte indicatorul reflectă o contractare a economiei. 

Indicele a fost sub nivelul de 50 de puncte din februarie 2012 iar economiştii apreciază că revenirea pe creştere a activităţii în industria prelucrătoare din zona euro ar putea fi un semn al încheierii perioadei de recesiune.

Datele Markit vin după ce miercuri Eurostat a anunţat o uşoară scădere a numărului de şomeri în zona euro, cu 24.900, la 19,26 milioane, fiind primul declin după mai mult de doi ani în care rata şomajului a ajuns la valori record.

Zona euro a fost văzută ca principala cauză a încetinirii creşterii economiei globale în ultimii ani, deoarece politicile de austeritate adoptate pentru a rezolva criza datoriilor au afectat avansul economiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ