Marko Bela: Ordonanţa privind aleşii locali nu era necesară

| 29 aug, 2014

Liderul grupului senatorial al UDMR, Marko Bela, susţine că formaţiunea politică din care face parte nu este de acord cu ordonanţa de urgenţă privind migraţia aleşilor locali, adoptată de Guvern, punctând că nu era necesară o astfel de măsură.

'Nu numai că nu era necesară, dar vă spun sincer că nici nu înţeleg de ce ar fi acest lucru spre beneficiul guvernanţilor, dacă în următoarele 45 de zile, primarii sau consilierii vor avea posibilitatea să treacă într-un alt partid şi eventual astfel se speră o majoritate mai consistentă în unele unităţi administrativ-teritoriale, în unele Consilii Locale sau Judeţene, pentru Coaliţia guvernamentală. Acest lucru se obţine prin alegeri. Am avut alegeri în 2012 şi vom avea alegeri peste doi ani şi atunci cu toţi vor avea posibilitatea să voteze pentru un anumit partid', a declarat, vineri, fostul preşedinte al UDMR, la RFI.

În opinia sa, traseismul politic al diferiţilor politicieni, inclusiv în Parlament, 'este o problemă destul de gravă'.

'Traseismul politic, migraţia diferiţilor politicieni, inclusiv în Parlament este o problemă destul de gravă a vieţii noastre politice şi în general a vieţii noastre publice, pentru că, după părerea mea, demonstrează că la noi nu există programe de partid foarte coerente, prin care o anumită persoană, un anumit politician să-şi găsească rostul şi să se apuce de fapt de politică', a afirmat senatorul UDMR.

Întrebat ce efecte va avea acest act normativ, el a spus că 'în mod indirect' va avea o influenţă asupra UDMR.

'În mod direct acest lucru nu vizează UDMR. Noi nu am avut problema migraţiei politice, la noi nu au venit oameni din altă parte, nu prea au plecat din UDMR consilieri sau primari. Deci în cazul nostru, practic, nu va exista un efect direct. Dar e clar că ne va influenţa şi pe noi în diferitele Consilii Locale şi Judeţene, unde şi pentru noi contează cum arată o anumită majoritate. Deci în mod indirect va avea o influenţă asupra noastră. Nu am fost şi nu sunt de acord cu o astfel de măsură', a spus Marko Bela, vineri, la RFI.

Citeşte şi: Dan Şova: Sper să convingem UDMR să voteze ordonanţa privind aleşii locali


Senatorul UDMR a mai susţinut că este un fenomen mult mai general decât o singură OUG. 

'Nu suntem şi nu sunt de acord cu această ordonanţă de urgenţă. La noi se încearcă din ce în ce mai mult ocolirea unor reguli democratice, ocolirea dispoziţiilor legale, spre folosul celor care sunt la guvernare. Eu am recomandat tuturor, când am fost într-o coaliţie guvernamentală, să încercăm să adoptăm legi pe care le-am agrea şi atunci când suntem în opoziţie. Nu se face acest lucru', a conchis liderul senatorilor UDMR. 

Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă care le permite aleşilor locali să opteze în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ, pentru partidul din care doresc să facă parte, fără a-şi pierde funcţiile obţinute în alegeri, a anunţat vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării, joi, într-o conferinţă de presă la finalul şedinţei de Guvern.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ