Mărmureanu: Va fi un cutremur de mare adâncime în România. Îl va depăşi pe cel din 1977?

| 02 mar, 21:51

Miercuri se împlinesc 38 de ani de la cel mai devastator cutremur înregistrat vreodată în România, atât prin numărul victimelor, cât şi prin prisma distrugerilor care au avut loc. La aproape patru decenii de la catastrofa din 4 martie 1977, pericolul producerii unui cutremur major există, însă efectele acestuia ar putea fi mult diminuate.

Cunoscutul seismolog Gheorghe Mărmureanu ne linişteşte întru câtva în ceea ce priveşte posibilitatea producerii unui cutremur de mare intensitate în România, susţinând că, dacă se va întâmpla, următorul seism major va fi unul de mare adâncime. „Aşa cum rezultă din ana lizele pe care le facem noi acum, va fi un cutremur de mare adâncime în România, dar asta nu înseamnă că e mai periculos decât acela din 4 martie 1977. Ce înseamnă cutremur de mare adâncime? Energia se repartizează pe o suprafaţă mai mare a pământului, deci energia disipată pe metrul pătrat este mult mai mică. Depinde însă de magnitudine, pentru că aici este problema, scrie ziarulring.ro.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 mar, 22:22
Tugurlan
Hai ca ne-ai lamurit
Scoate mosul aSta atatea vorbe de claca de zici ca se crede in poiana lui Iocan. Trebuie sa fi mare seismolog ca sa spui ce stie toata lumea ,ca mai devreme sau mai tarziu vom avea parte de un cutremur devastator.Problema e ca nu stim care va fi magnitudinea, nu-i asa maestre ? Sa radem cu Marmureanu. Un fel de bai sa stiti ca la vara va fi cald, cat de cald ? Ehe, pai asta depinde de temperatura pe care nu o cunoastem .HA,HA !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ