Marţi au loc consultări pentru elaborarea strategiei de dezvoltare economică

| 05 iul, 10:46

Preşedintele Klaus Iohannis, membrii Guvernului, liderii partidelor politice, reprezentanţii mediului de afaceri, ai sindicatelor se întâlnesc marţi pentru a discuta strategia de dezvoltare economică pe care actualul Guvern vrea să o promoveze spre consultare.

"Vorbim despre foarte multe lucruri, dar când vorbim despre comunităţi locale, primul lucru care vă interesează este dezvoltarea economică, locurile de muncă şi, implicit, veniturile care se pot obţine din această dezvoltare economică", a declarat vicepremierul Costin Borc, luni, la Forumul Administraţiei Publice Locale, unde de altfel a şi anunţat această dezbatere. 

Potrivit acestuia, necesitatea unei astfel de strategii este evidenţiată de disparităţile consistente de dezvoltare între regiunile ţării. 

"Una dintre cauzele care ne-au făcut să ne gândim la elaborarea unei strategii este falia foarte mare între zone geografice din ţară, între rural şi urban, între zone mai dezvoltate şi mai puţin dezvoltate. Sunt zone în care nu găsim forţă de muncă pregătită pentru investitori şi zone cu şomaj ridicat unde nu avem investiţii, şi din cauza calităţii infrastructurii şi nu numai", a subliniat vicepremierul. 

În plus, Costin Borc susţine că trebuie dezvoltată capacitatea de a se produce oriunde în România. 

"În momentul în care vom crea condiţiile ca un întreprinzător, oricât de mic, să poată deschide o unitate de producţie, o făbricuţă într-o localitate mică din România, sau când un investitor străin poate veni oriunde în România, o vom face prin crearea unor condiţii absolut necesare pentru ca acest lucru să se întâmple. Şi asta înseamnă calitatea forţei de muncă, accesul la educaţie - la învăţământ dual, la învăţământ profesional, reducerea abandonului şcolar - şi acces la o reţea de sănătate oriunde în România. Deci, în momentul în care vom putea să creăm condiţii de educaţie, sănătate, de infrastructură, condiţii pentru o administraţie mai suplă pentru cetăţean, în momentul în care vom reuşi să facem o astfel de dezvoltare, calitatea vieţii peste tot în România va creşte", a arătat vicepremierul Borc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ