Mateescu (CSM): Am rugămintea la toți factorii de decizie să nu distorsioneze realitatea

| 28 sep, 12:18

Judecătorul Bogdan Mateescu, membru CSM, a afirmat joi, în contextul discuției pe avizul privind propunerile de modificare a legilor Justiției, că dorește ca factorii de decizie "să nu manipuleze discursul public" referitor la justiție și să creeze propuneri coerente, în scopul respectării independenței sistemului judiciar.

"Înghit din ce în ce mai greu discursul public, manipulator la adresa realității din sistemul de justiție. Da, nu este perfect. Da, societatea are așteptări și eu și noi și toți avem așteptări (...). Însă am rugămintea către toți factorii de decizie să nu distorsioneze realitatea, să nu manipuleze discursul public și să creeze propuneri coerente și în scopul respectării independenței sistemului judiciar în ansamblul său reglementat de către Constituție ca autoritate judecătorească, pentru că acesta este un câștig al cetățeanului și nu al judecătorului sau procurorului. Mi-am manifestat regretul și vreau să vă mulțumesc eu însumi pentru că împreună am încercat să îndreptăm ceva prin propriile observații care nu am certitudinea că vor conta în vreun fel. Celelalte nu au contat în marea lor majoritate. Am încercat să îndreptăm dispoziții aberante (...). Regret doamna președinte (Mariana Ghena — n.r.) că nici de data asta ministrul Justiției nu a ținut cont de propunerile noastre și că multe dintre propuneri se bazează pe crearea artificială a unor pretexte în virtutea atingerii unei părți a independenței judecătorului și mă refer aici exact la chestiunea legată de Inspecția Judiciară", a declarat Bogdan Mateescu, în plenul CSM.

Tag-uri: csm
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ