Mazăre: Este nevoie de avize pentru lărgirea plajelor

| 24 mai, 2013

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, spune că este nevoie de avize de la arheologie pentru realizarea lucrărilor de lărgire a plajelor, întrucât Marea Neagră este sit arheologic.

"Marea Neagră e sit arheologic. Vor trebui luate avizele inclusiv pentru lărgirea plajelor de la arheologie, că e sit arheologic, unde noi facem baie şi înotăm în mare", a declarat primarul Constanţei, vineri, la finalul şedinţei Consiliului Local, în cadrul căreia a fost aprobat PUZ-ul staţiunii Mamaia.

Ministerul Mediului, Rovana Plumb, anunţa, luna trecută, că peste şapte kilometri de plajă vor fi reabilitaţi în următorii doi ani, în baza unui contract de finanţare a proiectului "Protecţia şi reabilitarea părţii sudice a litoralului românesc al Mării Negre în zona municipiului Constanţa şi Eforie Nord", semnat de ministrul Mediului, la sediul Administraţiei Bazinale Dobrogea - Litoral din Constanţa.

Plumb preciza că la finalizarea acestui proiect suprafaţa plajei dintre Mamaia şi Eforie va creşte cu 33 de hectare, valoarea investiţiei fiind de peste 170 de milioane de euro, fonduri europene.

Prin acest proiect sunt propuse măsuri de protecţie a eroziunii costiere împotriva riscului de eroziune, pe o lungime de peste şapte kilometri de plajă, în cinci zone prioritare din partea sudică a litoralului românesc al Mării Negre: Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud şi Eforie Nord.

Lucrările pentru reabilitarea plajelor vor începe în toamna acestui an, investiţia fiind preconizată a se încheia la sfârşitul anului 2015.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ