MCPDC: Nouă judeţe nu au contracte de deszăpezire în vigoare pentru drumurile naţionale

| 29 noi, 13:46

Nouă judeţe nu au contracte de deszăpezire în vigoare pentru drumurile naţionale întrucât procedurile de atribuire sunt fie suspendate, fie contestate, fie anulate, informează un comunicat de presă al Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic (MCPDC) remis, marţi, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în 29 de judeţe au fost încheiate contracte pentru întreaga reţea de drumuri naţionale, iar în judeţele Călăraşi, Dâmboviţa şi Ilfov, gradul de acoperire, conform contractelor încheiate, este parţial. 

Pe sectoarele de drumuri naţionale pentru care nu sunt semnate acorduri-cadru şi nici contracte subsecvente se va acţiona cu utilaje proprii ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, precum şi prin redistribuire de utilaje din viitoarele acorduri-cadru în curs de semnare. 

În ceea ce priveşte drumurile judeţene, MCPDC precizează că "activitatea s-a finalizat" în 35 de judeţe. 

"În judeţele Mehedinţi şi Neamţ sunt încheiate contracte cu valabilitate până la sfârşitul acestui an şi se urmează procedura de achiziţie pentru următoarea perioadă, începând cu 1 ianuarie 2017. În judeţul Constanţa, intervenţia se asigură în regie proprie, cu menţiunea că Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Constanţa se află în procedură de faliment, iar în judeţul Argeş, deszăpezirea se realizează în regie proprie, prin utilaje din dotarea Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri", se mai arată în comunicat. 

Totodată, adaugă sursa menţionată, în judeţele Călăraşi şi Gorj, deszăpezirea se asigură pentru drumurile judeţene asfaltate/pietruite, cu excepţia tronsoanelor cu trafic redus de vehicule. 

În unităţile administrativ - teritoriale, deszăpezirea se va face în regie proprie sau pe bază de contract de către operatori economici. Potrivit datelor ministerului, până la 25 noiembrie, 2.134 din cele 3.186 de unităţi administrativ teritoriale au asigurată activitatea de deszăpezire. 

Datele se regăsesc în "Centralizatorul contractelor de deszăpezire pe drumurile publice pentru perioada sezonului rece 2016-2017". 

Harta interactivă pusă la dispoziţie de MCPDC arată că judeţul Prahova se află într-o situaţie deosebită, fără contracte de deszăpezire nici pentru drumurile naţionale, nici pentru cele judeţene şi cu contracte care acoperă 82% din reţeaua de drumuri municipale, orăşeneşti sau comunale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ