Mechel Târgovişte repornește activitatea

| 17 apr, 2013

Cuptorul de la Mechel Târgovişte a fost oprit pentru operațiuni de revizie tehnică periodică.

Mechel Târgovişte anunţă reluarea activităţii, după ce timp de o săptămână cuptorul combinatului a fost oprit pentru revizie. „Cuptorul de la Mechel Târgovişte a fost oprit pentru operaţiunea de revizie periodică - înlocuirea cărămizii refractare, alte ajustări de mentenanţă. Lucrările au decurs normal, astfel că producţia de ţaglă a fost reluată cu succes marţi, 16 aprilie”, se arată într-un comunicat de presă emis de Invest Nikarom.

Compania mai anunţă că producţia de oţel va fi disponibilă pentru procesul de laminare de la Mechel Târgovişte şi de la Ductil Steel Buzău. Imediat după procesare, o cantitate de 6.000 de tone de ţaglă va ajunge pe liniile de laminare de la Ductil Steel Buzău. Ţagla este un semifabricat de oţel cu secţiunea dreptunghiulară sau circulară, din care se laminează bare, sârme etc. şi din care se forjează sau se ştanţează diferite piese.

Circa 1.000 de salariaţi ai Mechel Târgovişte au stat acasă, în şomaj tehnic, în perioada reviziei cuptorului. Ceilalţi angajaţi ai combinatului, câteva sute, au fost angrenaţi în lucrările de mentenanţă.

La sfârşitul lunii februarie 2013, Mechel şi-a vândut toate activele deţinute în România, pentru aproximativ 70 de dolari (230 de lei), companiei româneşti Nikarom SRL. Astfel, Nikarom a achiziţionat combinatele Mechel Câmpia Turzii, Târgovişte, Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ