Meciurile din Liga 1 ar putea fi transmise de Eurosport

| 19 dec, 2013

Grupul Eurosport este interesat să îşi diversifice conţinutul pe piaţa TV din România, în special în privinţa competiţiilor fotbalistice - inclusiv meciurile din Liga I, fapt pentru care reprezentanţii televiziunii s-au întâlnit, miercuri, cu Gino Iorgulescu, preşedintele LPF.

"Anul viitor, în 2014, se împlinesc 25 de ani de la înfiinţarea Eurosport şi logoul nostru va fi «We live for live» (Trăim pentru direct, n.r.). Meseria noastră este sportul în direct. Anul 2014 coincide şi cu, poate, o implicare mai mare a acţionarului nostru Discovery în grupul Eurosport. Discuţiile continuă cu acţionarul majoritar (grupul media francez TF1, n.r.), dar 2014 va fi anul în care ne gândim să dezvoltăm din ce în ce mai mult conţinutul numai pentru teritoriul României, cu produse de afară pentru România sau cu produse din România pentru România. Dezvoltarea conţinutului, îmbunătăţirea conţinutului este axa noastră prioritară pentru 2014 şi, în principal, avem în vedere fotbalul, pentru că ne-am dat seama şi ştim că fotbalul este cerinţa telespectatorilor şi a partenerilor noştri din România", a spus Valentin Macovescu, citat de Mediafax.

În acest sens, Valentin Macovescu a spus că s-a întâlnit, miercuri, cu Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF). La întâlnire a participat şi Laurent Prud'Homme, directorul de achiziţii de drepturi al grupului Eurosport.

"Am avut o întâlnire ieri cu Gino Iorgulescu, în care i-am prezentat grupul Eurosport din toate punctele de vedere. El ne-a ascultat foarte interesat. Întâlnirea a avut loc la iniţiativa ambelor părţi (...) Ne-am interesat de cum se va desfăşura tender-ul (oferta, n.r.) pentru drepturile Ligii I de fotbal, după terminarea contractului actual (...) Discuţiile continuă, am avut idei foarte interesante împreună, am discutat despre expunerea campionatului român de fotbal în străinătate, pentru că este cunoscut doar aici. Noi, fiind un canal paneuropean şi mondial, putem face cunoscut fotbalul românesc în afară", a spus Valentin Macovescu.

Întrebat dacă grupul Eurosport este interesat să participe la o licitaţie, în cazul în care LPF va organiza una pentru acordarea drepturilor de difuzare a meciurilor de fotbal din Liga I, Valentin Macovescu a spus că Eurosport ia în considerare acest lucru, însă deocamdată nu a fost stabilită modalitatea prin care vor fi acordate aceste drepturi.

Macovescu a spus că grupul Eurosport este deschis la orice variantă pentru a prelua drepturile de difuzare, inclusiv la încheierea de parteneriate. "Urmărim atent şi suntem un actor pe piaţă care se interesează de toate oportunităţile", a spus Macovescu.

Totodată, Valentin Macovescu a vorbit despre jocurile echipei naţionale a României. "Jocurile echipei naţionale ne interesează, pentru că fac parte dintr-un interes major şi este o coeziune în jurul echipei naţionale (...) Dar ne interesează şi alte sporturi, există interesul pentru echipa naţională de handbal, pentru kickboxing (...) Avem drepturile pentru superkombat şi pentru raliul Sibiului", a explicat Macovescu.

"Conţinutul este ţinta noastră principală. Vrem să îmbunătăţim conţinutul pe care canalele noastre le oferă pentru teritoriul României. Şi punem accentul în special pe fotbal, pentru că ne-am dat seama că clienţii noştri, telespectatorii, sunt în principal interesaţi de fotbal în România", a spus Valentin Macovescu.

De asemenea, el a amintit că Eurosport a prelungit contractul exclusiv pentru difuzarea turneului de tenis de la Roland Garros până în 2021, dar şi contractul pentru difuzarea meciurilor de fotbal din Bundesliga, în exclusivitate în România.

"Ne gândim din ce în ce mai mult, discutăm cu Discovery, să mergem spre produse numai pentru România. De ce să nu aducem alte drepturi din afară să fie difuzate numai pentru România?", a spus Valentin Macovescu, precizând că, în următoarea perioadă, grupul Eurosport va face un anunţ.

Răspunzând unor întrebări în acest sens, Macovescu a spus doar: "S-ar putea să fie un campionat de fotbal". El nu a dorit însă să precizeze dacă este sau nu vorba despre meciurile din Premier League.

Pe de altă parte, odată cu diversificarea conţinutului în România, grupul Eurosport are în vedere şi vânzarea de spaţiu publicitar. "Odată ce există un produs numai pentru România, partea cu publicitatea este un pas logic", a spus Macovescu.

Grupul Eurosport, cea mai importantă platformă multimedia de sport din Europa, s-a lansat în 1989 şi este deţinut majoritar (80%) de grupul media francez TF1 şi minoritar (20%) de Discovery Communications. În prezent, Eurosport ajunge în 131 de milioane de case din 54 de ţări. În limba română, televiziunea Eurosport s-a lansat în 1997. În ianuarie 2005, s-a lansat Eurosport 2, iar în mai 2008 a debutat Eurosport în High Definition.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ