LPF a vândut în secret drepturile tv ale Ligii 1. Câţi bani vor lua cluburile

| 04 mar, 2014

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat semnarea în cursul zilei de marţi a unui parteneriat media între LPF şi o companie din Uniunea Europeană având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare privind Campionatul Naţional al Ligii 1.

În baza acestui parteneriat, LPF va încasa în următoarele cinci sezoane competiţionale, în mod necondiţionat, o suma anuală netă egală cu valoarea sumelor anuale încasate din cedarea drepturilor de difuzare primite de LPF în sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014. La această suma se va adaugă suma de 1.000.000 de euro net anual în situaţia în care LPF va organiza competiţia "Cupa Ligii", precum şi un procent de 20 la sută din veniturile nete din publicitate realizate de posturile TV cu ocazia transmiterii, în direct, a jocurilor din Campionatul Naţional al Ligii 1, scrie RomâniaTV.net.

Totodată, menţionăm că din sumele care urmează să fie încasate de LPF în baza parteneriatului media încheiat astăzi nu vor fi achitate comisioane de intermediere, astfel cum s-a procedat anterior cu ocazia comercializării drepturilor de difuzare de către LPF.

Preşedintele LPF, domnul Gino Iorgulescu a precizat că "prin semnarea parteneriatului media în condiţiile prezentate mai sus, şi-a respectat angajamentele asumate faţă de cluburile din Liga 1 la momentul alegerii sale, în funcţia de Preşedinte al LPF".

Reprezentantul legal al noului partener media al LPF a declarat că "este încântat de semnarea contractului cu LPF, fiind convins că experienţă companiei pe care o reprezintă în privinţa valorificării drepturilor de difuzare va contribui în mod decisiv la creşterea valorică a produsului media asociat Campionatului Naţional al Ligii 1 şi, implicit, a spectacolului sportiv creat de această competiţie", se arată într-un comunicat la LPF.

33,6 milioane de euro cu TVA inclus pe sezon plătesc acum televiziunile care deţin drepturile Ligii 1: DigiSport 1, DolceSport 1 şi Antena 1.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ