Medic de la maternitatea Polizu, acuzat că lăsa copiii născuţi prematur să moară

| 07 oct, 19:31

Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu – Rusescu” anunţă că la acest spital au loc „mai multe controale ale instituţiilor statului” cu privire la activitatea medicului Florian Robe. La adresa medicului au apărut acuzaţii conform cărora ar fi lăsat copii născuţi prematur să moară.

 

Avocatul Adrian Cuculis afirmă că acesta este acuzat de tentativă la omor calificat prin cruzimi şi că s-a aflat la audieri vineri la Parchetul Tribunalului Bucureşti. Ulterior, Parchetul a transmis că ancheta a început anul acesta, în urma unei plângeri, şi că s-a stabilit că, în 2019, el a refuzat să acorde îngrijiri medicale unei fetiţe ”deşi semnele de viabilitate erau evidente şi i-au fost semnalate de personalul medical”.
”În urma unei plângeri penale formulate în anul 2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus începerea urmăririi penale şi, ulterior, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un medic de specialitate obstetrică-ginecologie din cadrul Maternităţii Polizu sub aspectul săvârşirii de tentativă de omor calificat”, a transmis Parchetul Tribunalului Bucureşti, vineri.
Procurorii arată că, în 24 aprilie 2019, o femeie a născut ”o fetiţă viabilă” la Maternitatea Polizu, sub supravegherea medicului respectiv.
”Cel din urmă a declarat naşterea ca fiind un avort spontan al unui produs de concepţie de sex feminim fără semne de viabilitate. Deşi semnele de viabilitate erau evidente şi i-au fost semnalate de personalul medical care a intrat în contact cu nou-născutul, medicul a refuzat nejustificat, timp de peste 12 ore, să ia măsuri pentru acordarea îngrijirlor medicale”, scrie în comunicatul procurorilor.
În acest dosar s-a dispus realizarea unei expertize medico-legale, care urmează să fie făcută de experţi de la Institutul Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici”, cercetările fiind continuate de Parchetul d pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei.

 

Tag-uri: medic
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ