Medic infecţionist român: Ne aşteaptă zile cu peste 500 pacienţi în ATI

| 25 sep, 15:26

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, dr. Carmen Dorobăţ, avertizează că numărul de pacienţi internaţi pe secţiile de Terapie Intensivă se va menţine peste nivelul de 500 în perioada următoare.

Pe lângă deschiderea şcolilor şi a restaurantelor, sălilor de cinema şi a teatrelor, medicul infecţionist mai adaugă un aspect foarte important în rata de propagare a infecţiei cu noul coronavirus.

”Creșterea constantă a numărului de cazuri, care ne îngrijorează, este generată de intensa mediatizare a nerespectării regulilor de protecție. Sunt trei reguli simple, care nu sunt greu de pus în practică, însă grupurile de pe rețele de socializare și protestele împotriva măștii de protecție au dus la ceea ce asistăm în prezent: o presiune imensă pusă pe sistemul de sănătate. În plus, aceste discuții ne discreditează și pe noi, cadrele medicale. Nu este vorba despre nicio dictatură medicală, sunt trei reguli simple, pe care le aplicăm în cazul tuturor infecțiilor respiratorii. Sunt unii care pot și respectă regulile de protecție, însă sunt și unii care nu vor. Și, din păcate, numărul mare de cazuri ne spune că cei care nu respectă regulile sunt și ei mulți și îi infectează pe alții”, a explicat dr. Dorobăț pentru Wall-Street.ro.

Vineri, 25 septembrie 2020, au fost anunţate 1.629 de noi cazuri, cele mai multe din Bucureşti, iar din pacienţii internaţi în spitalele suport-COVID 508 se află la ATI.

"Ne așteaptă zile cu peste 500 de pacienți în ATI și cu o mortalitate la fel de ridicată", a mai avertizat medicul infecţionist. ”Ne așteptăm la o creștere, chiar la o creștere mare, dacă regulile de protecție nu vor fi respectate. Iar dacă vom ajunge la 2.000 de pacienți nou diagnosticați pe zi vor fi foarte greu de gestionat activitatea medicală și managerierea locurilor în ATI. Nu tratarea impune probleme, ci resursa umană care ar urma să îngrijească bolnavii de COVID-19”, a mărturisit medicul infecționist.

Citeşte şi Medic legist: Pacienţii decedaţi de COVID aveau apă la plămâni şi cheaguri de sânge

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 dec, 03:52
raryMenna
tests before prescribing clomid
buy clomid for men Lockheed insists that its Гў

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ