Medicii de familie nu vor mai plăti impozit pentru cabinetele în care profesează

| 26 mai, 17:56

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea prin care cabinetele de medicină de familie sunt scutite de la plata impozitului pe clădirea în care își desfășoară activitatea. Astfel, reglementarea din Codul Fiscal a revenit la forma de dinainte de 2015.

 

Sunt scutite de la plata impozitului pe clădire unităţile sanitare publice, precum şi cabinetele de medicină de familie, cu excepţia încăperilor folosite pentru activități economice, potrivit Digi24.
Proiectul de lege a fost inițiat de nouă deputați PNL, inclusiv liderul de grup, Florin Roman.
„Până în 2015, cabinetele medicilor de familie, alături de spitale și clinici erau scutite de la plata impozitului pe clădire, dar prin modificarea codului fiscal, guvernul PSD a eliminat aceasta facilitate.
Măsura exceptării sediilor cabinetelor medicilor de familie de la plata impozitului pe teren este așteptată de breaslă, pentru a înlătura inechitățile, dar și discriminarea cu unitățile sanitare publice, mai ales în contextul greutăților de ordin financiar din ultimii ani.
Legea adoptată de Camera Deputatilor are și un impact bugetar nesemnificativ asupra bugetelor locale, ținând cont de numărul mic de cabinete ale medicilor de familie, la nivel local. Propunerea pe care am făcut-o și care s-a concretizat prin lege, modifică Codul Fiscal și readuce medicii de familie, la exceptarea de care beneficiau pânâ în 2015”, arată un comunicat semnat de Florin Roman.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ