Medicul lui Dinamo A LIPSIT de la cursul privind prevenţia patologiei cardiovasulare la sportivi

| 09 mai, 11:57

Federaţia Română de Fotbal, prin Departamentul Medical, a organizat pe 16 martie un eveniment cu titlul "Actualităţi în prevenţia patologiei cardiovasculare la sportivi", de la care a lipsit, printre alţii, şi medicul lui Dinamo, Liviu Bătineanu.

La evenimentul organizat de FRF au asistat 75 de participanți, medici din nouă specialități medicale, doctori ce activează la cinci cluburi din Liga I, precum și la alte cluburi din ligile inferioare, reprezentați ai AJF-uri și ai altor federații.

Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF Răzvan Burleanu, susţine că Liviu Bătineanu, medicul celor de la Dinamo, nu a participat la evenimentul organizat de FRF.

"Eu nu l-am văzut acolo! Nu a fost! Au fost reprezentanții celor de la ASA Tg. Mureș, Chiajna, Voluntari, Pandurii și Steaua! Există un tabel la FRF cu cei prezenți pe care îl voi verifica", a spus Vochin.

"A fost o conferință pe probleme medicale și am hotărît să-l aducem la București pe unul dintre cei mai buni cardiologi din Germania, domnul Meyer, care a fost și medicul echipei naționale a Germaniei. Am zis că nu putem să trimitem atîția oameni în Germania, a fost mai simplu să aducem 350 de medici nu numai din fotbal, de la toate federațiile, plus COSR, să vină gratis, fără să plătească nimic și să vină la acest simpozion. Au venit vreo 80 din 350 de invitați", a mai spus Vochin.

Oficialul Federației Române de Fotbal a precizat că în perioada viitoare cei de la Casa Fotbalului vor cumpăra defibrilatoare pentru fiecare echipă de fotbal din România din primele trei ligi: "Aparatul costă între 1.000 și 2.000 de euro. Noi am discutat deja la Federație și din sezonul următor am hotărît să achiziționăm noi defibrilatoare, dacă cei de la cluburi nu vor cumpăra. Trebuie să dotăm fiecare club cu un astfel de aparat pe care să-l aibă și la antrenament și la jocuri pentru că utilizarea lui nu este deloc grea".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ