MedLife estimează afaceri de până la 75 milioane euro, în 2013

| 29 mai, 2013

Reprezentanţii MedLife estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 72-75 milioane euro, după ce, anul trecut, compania a înregistrat o cifră de afaceri cumulată de 63 milioane euro, iar cifra de afaceri consolidată şi auditată la nivel de grup, conform standardelor internaţionale, a fost de aproximativ 59 de milioane euro, conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

"Anul acesta mizăm pe o cifră de afaceri de 72 milioane de euro. Cu toate acestea, sunt premise să ajungem la valoarea de 75 milioane de euro, această diferenţă fiind pusă în balanţă de evoluţia macroeconomică şi de sumele pe care le vom contracta de la CNAS", a declarat Mihail Marcu, preşedinte CA MedLife.

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România a înregistrat în primele trei luni ale acestui an o cifră de afaceri la nivel de grup de 17,6 milioane euro, în creştere cu 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când valoarea cifrei de afaceri a fost de circa 14,8 milioane euro.

Potrivit reprezentanţilor companiei, cea mai dinamică rată de creştere a fost înregistrată la nivelul reţelei de spitale care a raportat un avans de 29% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În ceea ce priveşte rata de creştere a reţelelor de laboratoare şi clinici, aceasta a rămas constantă, cele două linii de business raportând creşteri de 23% respectiv 22% faţă de 2012.

"Rezultatele din primul trimestru ne-au confirmat încă o dată poziţia de lider de piaţă. Am continuat să înregistrăm un ritm important de creştere în condiţiile în care piaţa agregată nu a depăşit o creştere de 12-14% la nivel naţional. Vom păstra acest trend şi în următoarea perioadă, adiţional vom face noi investiţii care să susţină business-ul nostru la nivel naţional. În acest sens, avem în plan să începem extinderea lanţului de hyperclinici în oraşele mari din ţară, investiţia iniţială pentru acest proiect fiind de 3,5 milioane euro", a declarat Mihail Marcu.

Reprezentanţii companiei au mai precizat că la nivelul anului 2012 MedLife a plătit circa 35 milioane lei către bugetul statului şi cel al asigurărilor sociale, fiind cel mai mare contributor de acest fel în rândul operatorilor de sănătate dar, în acelaşi timp, fiind una dintre companiile de calibru cu cele mai puţine fonduri decontate de CNAS raportat la cifra de afaceri, respectiv de 7%, precizează compania.

MedLife activează pe piaţa din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piaţa locală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ