MEN: 47,83% dintre candidaţi au promovat examenul de definitivare în învăţământul preuniversitar

| 23 iul, 2013

Aproape 48% dintre candidaţi au promovat examenul naţional de definitivare în învăţământul preuniversitar, potrivit rezultatelor parţiale, înainte de contestaţii, centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Potrivit unui comunicat emis marţi de MEN, din totalul de 7.400 candidaţi prezenţi la proba scrisă, 6.651 au finalizat această probă şi 3.181 (47,83%) au promovat.

Cel mai ridicat procent de promovare s-a înregistrat în judeţul Gorj - 76,47%, iar cel mai scăzut procent, în judeţul Caraş-Severin - 29,33%.

Dintre candidaţii care au reuşit să promoveze examenul, 32 au obţinut note de 10 iar alţi 174, note între 9,50 şi 9,99. Cele mai multe note obţinute însă, 1.826, au fost între 8 şi 8,49.

Contestaţiile pot fi depuse marţi şi miercuri la centrele de examen, soluţionarea acestora urmând să se realizeze în 25 - 26 iulie. Pe data de 27 iulie se vor afişa rezultatele finale.

Cadrele didactice care au promovat examenul naţional de definitivare au dobândit dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Candidaţii prezenţi la examenul de definitivare au avut de susţinut două probe. Prima, care s-a desfăşurat în perioada ianuarie - iunie, a constat în susţinerea a două inspecţii speciale la clasă şi a avut caracter eliminatoriu. În urma acesteia, din cei 8.567 de candidaţi înscrişi, au reuşit să se califice pentru a doua probă, scrisă, din data de 18 iulie, 7.889.

Pentru sesiunea din acest an, MEN a decis ca nota minimă de promovare a examenului naţional de definitivare în învăţământ să fie 8, şi nu 7. O altă noutate adoptată de MEN a fost acordarea dreptului de a participa la acest examen şi debutanţilor cu un an vechime la catedră.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ