MEN, MJ şi MAI vor beneficia de rectificarea bugetară

| 29 iul, 2013

Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Justiţiei şi Ministerul Afacerilor Interne se numără printre beneficiarii rectificării bugetare care va avea loc marţi, în cadrul şedinţei de Guvern, a anunţat premierul Victor Ponta.

'La Ministerul Educaţiei, pentru programul de modernizare şi refacere a şcolilor - programe încheiate de mai mult timp cu Banca Mondială sau alte instituţii internaţionale - 40 de milioane de lei, iar pentru justiţie, 20 de milioane pentru refacerea unor instanţe. Vreau să anunţ, de asemenea, că avem în acest moment o sumă importantă, poate nu suficientă, dar importantă, 70 de milioane de lei pentru bunuri şi servicii la Ministrul de Interne pentru funcţionarea Poliţiei Române, care avea nevoie în mod sigur de resurse suplimentare', a precizat primul ministru, în cadrul unei declaraţii susţinute la Palatul Victoria.

El a menţionat că Ministerul Justiţiei va primi, de asemenea, aproape 100 de milioane de lei pentru funcţionarea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, 45 de milioane de lei pentru funcţionarea instanţelor şi aproximativ 20 de milioane de lei pentru pregătirile necesare implementării noilor coduri. Totodată, aproximativ 40 de milioane de lei din profiturile Loteriei Naţionale vor fi alocate pentru săli de sport şi pentru construcţiile ANL.

'Mâine vom avea, în cadrul rectificării, alocarea sumelor necesare pentru începerea programului de dotare cu avioane multirol, în baza acordului pe care l-am negociat cu Portugalia şi închiderea primei faze a sistemului de protecţie a frontierelor, în aşa fel încât, din punct de vedere şi tehnic, să fim perfect pregătiţi pentru o eventuală decizie pozitivă privind aderarea noastre la Spaţiul Schengen', a declarat primul ministru.

Premierul a mai precizat că se vor aloca sume şi pentru Ministerul Culturii, pentru proiecte de mai mică importanţă.

'În rest, avem prevăzută posibilitatea împrumuturilor pentru continuarea şi accelerarea decontărilor, efectuării proiectelor şi decontării proiectelor pe programele operaţionale sectoriale şi bineînţeles, şi pe agricultură şi sperăm că această rectificare să producă efecte pozitive', a precizat el.

Victor Ponta a menţionat că Guvernul are dreptul, conform legii şi înţelegerilor cu partenerii internaţionali, ca la sfârşitul lunii octombrie să efectueze o nouă rectificare.

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că Guvernul a ajuns la un acord cu partenerii internaţionali privind rectificarea bugetară. Precizările au fost făcute după ce premierul a avut o întâlnire cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, la întrevedere participând şi ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, şi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ