Update: Mencinicopschi, după condamnarea la 6 ani de închisoare: voi ataca decizia instanţei

| 26 sep, 2013

Nutriţionistul Gheorghe Mencinicopschi, condamnat la 6 ani cu executare în dosarul ICA, a declarat într-o intervenţie la România TV, că stă liniştit şi că întreg procesul a fost "o mascaradă politică". Acesta a spus că va ataca decizia de joi a Tribunalului Bucureşti. Nutriţionistul a precizat că demersurile au fost realizate de Agenţia Domeniilor Statului.

Update. "Nu mă simt vinovat cu nimic. Mă aşteptam la o astfel de decizie, după reacţia pe care au avut-o procurorii de-a lungul procesului. În cele scrise (de către anchetatori - n.r.) sunt erori grosolane. Procedura de privatizare a fost aceeaşi pentru sute de societăţi şi institute şi a fost făcută, în baza unei hotărâri de guvern, de către Agenţia Domeniilor Statului. Apoi, nu se vând terenuri şi clădiri, ci se vând acţiuni, iar preţul acţiunilor a fost calculat conform legislaţiei. Nu eu am stabilit acele tarife", a spus Mencinicopschi, conform Mediafax.

Fostul director al Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) a mai spus că titul de proprietate şi valoarea terenului sunt înscrise în actele Agenţiei Domeniilor Statului. În plus, susţine Mencinicopschi, suprafaţa despre care "se vorbeşte eronat că ar fi de 32 de hectare este, în fapt, de 3,2 hectare".

"Nu am pus eu nimic din capul meu. Toate documentele de privatizare sunt la ADS. Privatizările s-au făcut clar după aceleaşi standarde, după aceleşi proceduri, şi nu diferit de la o instituţie la alta", a mai spus Mencinicopschi.

"Nu mă surprinde pentru că ştiam că este un proces politic. Prima întrebare pusă de procuror a fost faceţi parte din Partidul Conservator. Nu există dovezi referitoare la privatizarea frauduloasă a ICA. Eu stau liniştit pentru că mă simt nevinovat, dacă aşa îmi este scris să trec prin asta. Ştiam că este o mascaradă politică. Niciodată nu am făcut politică. Nu am fost membru PC", a spus Gheorghe Mencinicopschi la România TV.

"Privatizarea s-a făcut conform legilor în vigoare. Nu am fost implicat. Eu ca director nu aş fi putut influenţa privatizarea instituţiei. Am fost membru cu numele în PC. Niciodată nu am activat", a continuat nutriţionistul.

În dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) a fost condamnat şi Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ