Mercedes lansează în iunie noul Sprinter

| 30 mai, 2013

Mercedes-Benz va lansa la începutul lunii iunie noul Sprinter, care dispune de sisteme de siguranţă în premieră mondială şi este primul autovehicul comercial din lume care respectă viitorul standard de emisii Euro VI, potrivit unui comunicat al reprezentanţei din România.

Noul Mercedes-Benz Sprinter este disponibil pentru comandă cu livrare începând din luna septembrie.

Printre sistemele ce echipează noul Sprinter şi care reprezintă o premieră mondială, se numără: Crosswind Assist (cu rol de asistenţă în prevenirea pierderii direcţiei în caz de vânt lateral puternic), precum şi Collision Prevention Assist (ce oferă atenţionare vizulă şi acustică şi pregăteşte sistemul de frânare pentru performanţă maximă în cazul unei potenţiale coliziuni) şi Blind Spot Assist (pentru monitorizarea unghiurilor moarte, avertizând existenţa unui obstacol).

La acestea se adaugă Highbeam Assist (sistem opţional de fază lungă pentru faruri cu halogen şi bi-xenon) şi Lane Keeping Assist (sistem opţional de asistenţă la păstrarea benzii de circulaţie). Inginerii de la Mercedes-Benz sunt convinşi că utilizarea mijloacelor electronice în segmentul de autoutilitare va avea un impact extrem de pozitiv asupra statisticilor privind accidentele rutiere.

Sistemul Crosswind Assist va face parte din echipamentul standard, ca parte a Programului Electronic de Stabilitate. Celelalte sisteme de asistenţă pot fi comandate ca opţiuni individuale sau pachete de opţiuni.

Gama de motorizare diesel rămâne neschimbată - aceasta cuprinde propulsoare de patru şi şase cilindri, cu puteri cuprinse între 70 kW (95 CP) şi 140 kW (190 CP).

Ca o alternativă a motoarelor pe bază de motorină, Mercedes-Benz Sprinter dispune, de asemenea, de un motor supraalimentat de 1.8 litri cu sistem de injecţie directă, care dezvoltă 115 kW (156 CP). Acelaşi motor e disponibil şi în versiune cu propulsie pe bază de gaz natural comprimat. Motoarele pot fi cuplate la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte sau la una automată cu 7 rapoarte.

În materie de design, farurile prezintă contururi mai clare, iar o caracteristică deosebit de puternică este mascarea carcasei proiectorului, împărţind farurile în segmente individuale. Capota nouă este mai înaltă, rezultând într-o mai bună protejare a pietonilor, iar bara de protecţie are o formă mai pronunţată. Atenţia minuţioasă acordată la proiectarea părţii inferioare a van-ului aminteşte de design-ul unui SUV. Din spate, noul Sprinter poate fi recunoscut datorită stopurilor sale cu dublă compartimentare.

Noul Sprinter este prima utilitară comercială cu o gamă completă de motorizare care respectă viitorul standard de emisii Euro VI, obligatoriu din 2014.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ