Merkel rupe tăcerea în scandalul de spionaj care a zguduit Germania

| 04 mai, 20:36

Cancelarul Angela Merkel a apărat serviciul german de informații (BND) în fața acuzațiilor că a ajutat Agenția Națională de Securitate a Statelor Unite să spioneze firme și oficiali din Uniunea Europeană.

Declarațiile de luni ale lui Merkel sunt primele în legătură cu acest scandal care a pus presiune pe guvernul său.  Opoziția, dar și aliații social-democrați, i-au cerut lămuriri cancelarului cu privire la practicile spionilor germani.

Merkel și-a început declarațiile prin a sublinia că este inacceptabil ca națiunile prietene să se spioneze reciproc, o referire la informațiile de anul trecut potrivit cărora NSA i-a ascultat telefonul.

Cancelarul a apărat însă colaborarea BND cu NSA în domeniul luptei antiteroriste.

"Avem în mod corect control asupra BND în Parlament și consider că acest lucru este esențial", a spus Merkel, conform Reuters.

"Pe de altă parte, serviciile de informații lucrează pentru a asigura securitatea publică și guvernul Germaniei va face tot ce poate pentru a se asigura că agențiile își fac treaba.

"Abilitatea sa de a-și face datoria în fața amenințării terorismului internațional are nevoie de colaborarea cu alte agenții de informații și aici este inclusă, în primul rând, NSA", a arătat Merkel.

Ea a admis că există "o tensiune inerentă" între libertate și securitate. "Să găsesc echilibrul este treaba mea", a punctat Merkel.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ