Mesaj SOS împotriva încălzirii globale, închis într-o sticlă. Vezi ce VEDETE l-au scris

| 03 iun, 2014

Mai multe vedete internaționale au scris un mesaj SOS pentru limitarea poluării, în vederea stopării procesului de încălzire globală care duce la topirea calotei glaciare şi implicit la creşterea nivelului oceanului planetar. Mesajul a fost închis în mod simbolic într-o sticlă şi aruncat în mare.

Programul ONU pentru Protecţia Mediului (UNEP), prin ambasadorii săi, modelul Gisele Bündchen, actorii Don Cheadle şi Ian Somerhalder dar şi fotbalistul Yaya Touré, lansează un mesaj SOS în faţa pericolului reprezentat de creşterea nivelului oceanului planetar pentru micile state insulare, în curs de dezvoltare, cu ocazia Zilei Internaţionale a Mediului, 5 iunie, din insula paradisiacă Barbados, conform site-ului oficial al UNEP.

Mesajul SOS pentru limitarea poluării, în vederea stopării procesului de încălzire globală care duce la topirea calotei glaciare antarctice şi groenlandeze, şi implicit la creşterea nivelului oceanului planetar, a fost închis în mod simbolic într-o sticlă şi aruncat în mare. Insula Barbados, un veritabil paradis tropical, a fost aleasă drept simbol al pericolului reprezentat de creşterea nivelului oceanului global pentru toate statele insulare.

'Suntem cu toţii conectaţi. Problemele cu care se confruntă locuitorii insulelor vor fi şi problemele noastre. Aşa că fiecare măsură pe care o luăm pentru a reduce risipa şi pentru a tempera procesul de schimbare climatică este importantă. Alătură-te uneia dintre echipele noastre şi implică-te pentru a face o diferenţă cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului', conform mesajului.

Cele patru echipe sunt reprezentate de ambasadorii UNEP. Echipa lui Gisele Bündchen atrage atenţia asupra faptului că aruncăm la gunoi mai mult de o treime din întreaga mâncare pe care o producem, risipind în acelaşi timp şi preţioase resurse de sol şi apă care au intrat în producţia acestor alimente. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât deşeurile alimentare reprezintă unul dintre cei mai mari poluanţi cu gaze cu efect de seră ai planetei. Poluarea cu gaze cu efect de seră este cea care a declanşat procesul de încălzire globală şi schimbările climatice care-l însoţesc, conform materialului publicat de UNEP.

Actorul Don Cheadle aminteşte, în cadrul echipei sale, că emisiile de dioxid de carbon sunt răspunzătoare în proporţie de 85% de creşterea temperaturii medii pe glob din ultimii 10 ani - CO2 este cel mai distructiv gaz rezultat în urma activităţii umane. Atunci când reuşim să economisim energie, fie că alegem să ne plimbăm pe jos sau să ne deplasăm pe bicicletă, participăm la reducerea nivelului poluării cu dioxid de carbon.

Actorul Ian Somerhalder reaminteşte că în prezent oamenii consumă în mod nesustenabil resursele limitate ale planetei şi cheamă la mobilizarea tuturor, de la nivel individual până la comunităţi, corporaţii şi reprezentanţii politici, pentru o viaţă sustenabilă în raport cu mediul înconjurător şi pentru un consum mai eficient al resurselor.

Fotbalistul de origine ivoriană Yaya Touré atrage atenţia că este nevoie de o singură clipă pentru a arunca o pungă de plastic folosită o singură dată, sau un pet, iar acestea ajung la groapa de gunoi sau în oceane unde rămân pentru totdeauna, afectând grav mediul de viaţă marin. Yaya Touré îndeamnă la folosirea pungilor reutilizabile atunci când mergem la cumpărături şi la reciclarea recipientelor de plastic folosite.

Mesajele celor patru pot fi ascultate sub forma unui videoclip realizat pe piesa celebrului muzician Sting, 'Message In A Bottle'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ