Scenariul dezastrului. Creșterea temperaturii cu 4 grade, un INFERN

| 09 iun, 2014

Dacă temperatura globală va crește cu 4 grade Celsius, lumea va semăna cu un mic iad, sunt de părere experții care sunt foarte îngrijorați cu privire la ce ne așteaptă. Jurnaliștii de la Slate.fr. au trasat un scenariu care pe oricine ar înspăimânta.

Pentru omul de rând, o creștere a temperaturii cu 4 grade Celsius este o nimica toată, dar pentru Planetă este catastrofal. După cum arată experții, dacă nu acționăm în vreun fel, ne îndreptăm cu pași repezi spre un dezastru de proporții.

Unul dintre cei mai respectați oameni în domeniul climatologic , Nicholas Stern, este de părere că dacă nu sunt luate niște măsuri draconice, în mai puțin de 100 de ani, lumea va arăta ca un infern. De-a lungul timpului, temperatura a fost constantă, cu variații între 1 grad și 1,5 pe scara Richter. Această stabilitate a climei a făcut posibilă cultivarea cerealelor, agricultura în sine, dar și instalarea oamenilor la sate și orașe.

Pornind de la mai multe studii, Stern a reușit să creioneze un tablou care nu arată prea bine. În cazul în care temperatura va crește cu 4 grade Celsius, sudul Europei va semăna cu Sahara, iar deșertul African se va întinde către sud, având efecte devastatoare pentru țări precum Nigeria.

Zăpada va dispărea din Himalaya, factor care va afecta cursul apelor de care depinde viața a peste două miliarde de oameni. Pădurile Amazoniene vor fi defrișate, iar milioanele de specii care există acolo nu vor putea supraviețui noului climat. Fenomenele extreme, cum ar fi vânturile puternice, furtunile, vor deveni ceva la ordinea zilei. Un lucru la fel de grav este că nivelul mării ar putea crește, iar o creștere de doi metri va duce la o "mutare" a oamenilor în alte zone.

Așadar, oamenii de știință avertizează că putem deveni victimele propriei Planete, dacă nu luăm măsuri urgente, scrie dcnews.ro.

 

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ