Ce mesaj a adresat KLAUS IOHANNIS firmelor şi mediului de afaceri

| 27 oct, 12:06

Este nevoie de mai puţină birocraţie şi mai multă transparenţă în interacţiunea dintre economie şi stat, de mai puţină grabă şi mai multă responsabilitate în adoptarea deciziilor, a transmis firmelor Klaus Iohannis.

„Ştim că doar circa 20% dintre IMM-uri consideră că mediul de afaceri este unul favorabil. Știm că vă confruntați cu probleme, cu neajunsuri financiare și de ordin instituțional, că interacțiunea cu statul este costisitoare și implică sute de ore consumate anual în fața ghișeelor. Pentru dumneavoastră, interacțiunea cu administrația publică ajunge să fie o provocare, însă nu de astfel de provocări are nevoie economia noastră. A face afaceri în România nu trebuie să fie o aventură, ci un lucru firesc, o opțiune care să aducă, în mod firesc, bunăstare.

Tocmai de aceea, îmbunătățirea calității instituționale a mediului de afaceri este esențială. Avem nevoie de mai puțină birocrație și mai multă transparență în interacțiunea dintre economie și stat, de mai puțină grabă și de mai multă responsabilitate atunci când vine vorba de adoptarea politicilor economice, de mai puține piedici și de mai multă concurență, ca principiu general pe care să se bazeze economia României.

Citeşte şi: Iohannis: Societatea românească are mare nevoie de absolvenți de studii superioare bine pregătiți și implicați

În acest sens, de exemplu, nu doar nivelul impozitelor este elementul esențial pentru oamenii de afaceri, ci și – sau mai degrabă – dificultatea de a le plăti și timpul consumat cu hățișul birocratic. Dumneavoastră trebuie să alocați mai puțină energie, mai puțin timp și mai puțini bani în interacțiunea cu statul, pentru a putea dedica toate aceste resurse afacerii pe care o conduceți.

Sectorul IMM-urilor este exponentul cel mai elocvent al capitalului românesc, promotor al stabilității și dezvoltării. Tocmai de aceea, orice guvernare trebuie să aibă o strategie bine definită, concretă și eficientă pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii. Așa cum am susținut și în cadrul programului meu prezidențial, aici este sursa dezvoltării clasei de mijloc, cea care reprezintă coloana vertebrală a oricărei națiuni, iar România trebuie să își îndrepte, cât mai rapid, această coloană vertebrală.

Salutăm, în egală măsură, prezența reprezentanților marilor companii, cele care investesc o parte importantă din profituri în activități de cercetare-dezvoltare, care oferă locuri de muncă stabile și bine plătite și generează o mare parte din fluxurile comerciale externe. Dincolo de politica subvențiilor și a ajutoarelor de stat, soluția reală pentru susținerea acestor companii trebuie căutată, întâi de toate, în logica pieței concurențiale. În acest context concurențial, companiile mari și firmele mici se susțin reciproc, pe criteriile pieței și ale performanței economice”, a transmis Klaus Iohannis firmelor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ