Una din cinci firme cu profit în 2014 a făcut sponsorizări

| 26 noi, 16:41

Una din cinci firme care au avut profit în 2014 a înregistrat cheltuieli de sponsorizare, deşi facilitatea sponsorizării este cunoscută de 87% dintre IMM-uri, se arată într-un comunicat al EY România, potrivit Agerpres.

'318 milioane de euro ar fi putut ajunge la ONG-uri în 2014 prin Legea sponsorizării. Doar 21% dintre firmele care au avut profit în 2014 au înregistrat cheltuieli de sponsorizare. Companiile pot direcţiona şi mai mulţi bani - de la 1 ianuarie 2016 plafonul pentru cifra de afaceri creşte de la 0,3% la 0,5%', se arată în comunicat. 

Deşi facilitatea fiscală oferită de Legea sponsorizării este cunoscută de 87% dintre IMM-uri, doar 52% dintre companiile respondente spun că au direcţionat fonduri cu ajutorul acestui mecanism către sectorul neguvernamental în 2014 - conform sondajului 'Cum văd ONG-urile şi IMM-urile legea sponsorizării', realizat de Hospice Casa Speranţei, EY România şi Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, în perioada 20 octombrie - 20 noiembrie 2015. 

Miercuri a fost lansată a doua ediţie a acestei cercetări care analizează nivelul de notorietate a Legii sponsorizării, dar şi modul în care a fost utilizată în ultimele 12 luni de către ONG-urile şi IMM-urile din România. La cele două chestionare online aplicate anul acesta au răspuns în total 75 de reprezentanţi ai IMM-urilor şi 107 de reprezentanţi de ONG-uri. 

'Cele mai multe dintre companii au direcţionat fondurile către educaţie (27%), protecţie socială (20%), sănătate (19%), sport (17%), în timp ce doar 11% pentru artă şi 6% pentru mediu. Spre deosebire de anul 2014, când 86% dintre ONG-uri cunoşteau această facilitate fiscală şi 14% care nu o cunoşteau, în 2015 procentul celor o cunosc creşte la 90% în timp ce 10% spun nu o cunosc. Principala metodă folosită de ONG-uri ca să convingă companiile să îşi redirecţioneze banii prin facilitatea 20% este apelarea la prieteni comuni sau cunoscuţi, contactul direct/în persoană, urmat de contactul prin telefon şi de solicitarea directă prin poşta electronică', informează comunicatul citat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ