Mesajul Codruţei Kovesi către cei care se gândesc să deturneze banii europeni: "Să nu dormiţi bine!"

| 08 feb, 21:24

"Să nu dormiţi bine" - acesta este mesajul procurorului-şef al Europei pe care îl transmite organizaţiilor criminale care vizează din ce în ce mai mult UE şi banii săi. În timp ce capii drogurilor se reorientează către furtul de bani de la UE, cel mai important procuror european vrea să riposteze. Şefa Parchetului European doreşte să obţină puteri şi fonduri suplimentare pentru a face faţă escrocilor, scrie POLITICO.

 

La doi ani de când şi-a început activitatea ca prim-procuror al Parchetului European (EPPO), Laura Codruţa Kövesi constată o "reorientare a mafiei, care îşi îndreaptă privirea către subvenţiile UE şi frauda cu TVA".
Poate că traficul cu droguri face mai convingătoare dramele de pe Netflix, dar aceste infracţiuni financiare cu banii UE pot fi extrem de profitabile, scrie Politico. "Europa pierde peste 50 de miliarde de euro pe an numai cu acest tip de infracţionalitate", a declarat Kövesi într-un interviu acordat publicaţiei europene din biroul său din Luxemburg.
Kövesi - care conduce o echipă de 135 de procurori ce se ocupă de investigaţii transfrontaliere masive deschise pentru infracţiuni legate de bugetul UE - a reluat un avertisment recent al Europol, agenţia de aplicare a legii din UE, privind "negarea la nivel continental a nivelului real al fraudei financiare şi a ceea ce înseamnă aceasta pentru securitatea noastră".
Una dintre principalele ţinte este mecanismul de redresare şi de rezilienţă, înfiinţat în urma pandemiei de Covid pentru a distribui sume uriaşe de bani destinaţi să ajute ţările să se pună pe picioare. Sute de astfel de cazuri sunt în prezent investigate de EPPO.
"Ori de câte ori există crimă organizată, cum ar fi o piaţă mare pentru cumpărare de droguri, există o corupţie generalizată şi nu există ţară curată din acest punct de vedere", a declarat Kövesi.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ