Mesajul Dreptei de la GDS – noi suntem niște nimicuri!

Vom traduce de dragul simplificării singurul mesaj inteligibil, lansat pe mai multe voci la GDS: voi sunteți proști, dar puternici, noi suntem slabi dar niște genii capabile să vă conducem, haideți să haidem! Suntem chiar curioși câți dintre cei vizați vor și răspunde unei astfel de invitații...

Sindrofia de dreapta din pridvorul GDS-ului n-a ieșit din canoanele uzuale ale infotainmentului politic în care se complac toți oamenii președintelui Băsescu, de la marea înfrângere electorală din 2012 încoace. Distinsele personaje care au participat cât și declarațiile politice care s-au făcut auzite cu această ocazie au fost la fel de relevante din punct de vedere politic ca și vestimentația Elenei Udrea, prezentă la eveniment în portocaliu-gunoier, din cap până în picioare, după propriile spuse ”nu doar pentru că sunt în PDL, ci cu gândul la Alianţa D.A. şi sper ca în viitor să o refacem alături de PNL". Deci, bazaconii abisale, spuse cu infatuare...

Ceea ce s-a văzut, deși puțini au fost aceia care au dat semn că și înțeleg, a fost debandada comunicațională totală în care liderii de opinie ai dreptei s-au făcut, ”ca Mircea”, că lucrează. Prima inadvertență este însăși raportarea la PNL și PDL. Este nevoie ca aceste formațiuni să-și revină în simțuri, ca și de tutela lui Băsescu, fără aceste trei elemente, distinsa adunare a dreptei de la GDS fiind o impresionantă colecție de ”nimicuri”, incapabili să realizeze un proiect politic, oricât de schematic. Carevasăzică, încă o distinsă adunare de teoreticieni care nu au habar de practică. Singura lor calitate este această pretinsă ”responsabilitate” față de soarta eșichierului dreptei, dar și cu aceasta fac o paradă păguboasă și ofensatoare la adresa celor pe care îi tot invită la uniune politică.

Vom traduce de dragul simplificării singurul mesaj inteligibil, lansat pe mai multe voci la GDS: voi sunteți proști, dar puternici, noi suntem slabi dar niște genii capabile să vă conducem, haideți să haidem! Suntem chiar curioși câți dintre cei vizați vor și răspunde unei astfel de invitații...

Pe de altă parte, am avut senzația distinctă că ne aflăm undeva prin ianuarie 2011, moment care într-adevăr ne-ar permite să vorbim, așa generic și relaxat, despre o ipotetică unificare a dreptei ce ar urma să survină undeva, cândva, într-un 2014 încă neprecizat. Credem că pentru toți amatorii de simpozioane politice s-ar impune o clarificare, de preferat spusă la microfoane, încă de la deschidere: dragi participanți, suntem în 2014, alegerile au loc chiar în acest an, când veți binevoi să salvați domniile voastre dreapta, unind-o, când voi încă stați la povești de principii de parcă ați avea tot timpul din lume la dispoziție?

În mod evident, orice acord la vârful reprezentat de acești lideri, ar fi urmat de un proces extrem de anevoios și complicat în teritoriu, acolo unde nu te joci și o formațiune politică fără structură clară și funcțională este doar o glumă proastă. Când se va mai realiza acest efort și cine va fi Hercule al dreptei, capabil să curețe și să facă ordine în aceste veritabile grajduri ale lui Augias, din teritoriu? Mister și delăsare... Să presupunem de pe acum că, pe măsură ce termenul limită al alegerilor se va apropia, retezând procustian din entuziasmul gușogen, vom fi martorii unor propuneri pe cât de inepte, pe atât de ridicole, de amânare a alegerilor?

Comparativ cu toți acești politicieni preocupați să bată apa-n piuă, eventual îmbrăcați monocrom, cei mai delăsători și chiulangii studenți care îngrașă porcul prin căminele patriei, învățând în ajunul examenelor, sunt niște monumente de pedanterie și obstinație.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ