Udrea nu se mai ascunde – vrea să fie preşedinte

| 13 ian, 2014

“Șoc şi groază ! Elena Udrea preşedinte!“ La început murmarate, astăzi ambiţiile Elenei Udrea sunt rostite cu voce tare: vrea să ajungă la Palatul Cotroceni. De data asta, în calitate de preşedinte al României.

În cadrul unui interviu acordat revistei Q Magazine, Elena Udrea a precizat că dacă ar putea alege între Cotroceni sau Palatul Victoria, ar alege prima destinaţie, mărturisind că demnitatea în stat pe care i-ar plăcea să o ocupe cel mai mult este cea de preşedinte. “Ca să vă răspund la întrebare, demnitatea în stat pe care mi-ar plăcea mai mult să o ocup este cea de preşedinte în detrimentul funcţiei de premier. Prim-ministru eşti numit şi cel care ocupă această funcţie poate fi, uneori, doar interfaţa unor interese oculte. Preşedinte eşti însă ales de milioane de oameni direct, ai în spate sprijinul şi susţinerea lor. Dintr-o asemenea perspectivă, greu poţi spune despre un şef de stat că poate fi controlat. Prefer, deci, o funcţie aleasă în detrimentul uneia în care te numeşte partidul”, a explicat Udrea.

Motivarea “pe hârtie” a faptului că preferă să fie aleasă decât numită într-o funcţie este o nouă mostră de ipocrizie marca Elena Udrea. Dar totuşi, să dăm Cezarului ce e al Cezarului. Elena Udrea nu se mai ascunde după deget. Ceea ce era limpede pentru toată lumea este astăzi o certitudine. Planurile domniei sale au devenit clare încă de anul trecut, când democrat-liberala a candidat la şefia partidului. Atunci, ea (şi Traian Băsescu) s-au lovit de Vasile Blaga. Toate jocurile şi acţiunile mai mult sau mai puţin transparente, dar în orice caz neconstituţionale ale preşedintelui s-au dovedit ineficiente în a schimba soarta alegerilor interne din PDL. Astfel, Traian Băsescu a ajuns să spună în faţa unei perdele “Adio PD… Adio PDL!”, iar Elena Udrea şi-a dat ceasul prezidenţial cu 4-5 ani în faţă. Altfel spus, mai stă o tură. Pentru că, este foarte probabil că dacă ar fi câştigat şefia partidului, Elena Udrea ar fi fost candidatul PDL în cursa pentru Cotroceni. Astăzi în schimb, acel candidat se numeşte Cătălin Predoiu, o candidatură pe care Udrea a încercat mai mult sau mai puţin discret să o saboteze, clamând mereu necesitatea unificării dreptei şi nominalizarea unui candidat comun din partea ei.

Scăpată de constrângerile şi grijile vreunei candidaturi în 2014, Elena Udrea îşi dezvăluie cu largheţe acum planurile şi ambiţiile sale de viitor. Vorbeşte despre principii, valori şi despre sacrificiile pe care a fost nevoită să le facă.

Într-adevăr, Udrea a făcut numeroase sacrificii de-a lungul carierei sale. A trebuit să se deghizeze mereu în ceva ce nu este. S-a prefăcut croşetând, s-a făcut că dă cu mopul. Nu în ultimul rând, a trebuit să plece temporar în exil la Roman. Şi-a pus toate lucrurile într-un Louis Vuitton mare şi-a plecat să dea mâna cu romaşcanii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 ian, 2014
Danut Ministrel Inculturel
Trompeta USL
Ne-Obiectiv este trompeta USL, a tuturor impotentilor
13 ian, 2014
kozma
Asta
Comentariul dv. nu a luat seama de intrebarea pusa Elenei Udrea, ci numai de raspunsul dat de ea. Daca v-as intreba acum: "Vreti sa fiti presedinte ?", ce mi-ati raspunde ? "Nu, nu vreau, prefer sa fiu un ziarist care comenteaza de pe margine, fara sa se implice, cel mult neutru, daca nu supus regulilor unui patron." Oare asta ati spune ? Sau ati zice: "Nu, ca nu am studiile necesare." Aveti studiile necesare pentru a comenta de pe margine pe orice subiect ? Puteti spune ca ati facut Jurnalistica, dar asta nu va scuteste sa puneti in aplicare ceea ce ati invatat acolo.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ