Surse: Candidează Udrea la europarlamentare?

| 08 ian, 2014

Blonda, odinioară preferata necontestată a Palatului Cotroceni, nu mai este chiar atât de sigură pe forțele sale. Dar, ceea ce este mai important, nici Traian Băsescu nu mai este atât de convins că șansele protejatei sale în cursa prezidențială ar mai avea vreun suport real.

Surse gureșe au început să ciripească agitate în piațeta politicii autohtone pe tema unei iminente candidaturii a Elenei Udrea la alegerile europarlamentare. Conform acestor surse, blonda, odinioară preferata necontestată a Palatului Cotroceni, nu mai este chiar atât de sigură pe forțele sale. Dar, ceea ce este mai important, nici Traian Băsescu nu mai este atât de convins că șansele protejatei sale în cursa prezidențială ar mai avea vreun suport real.

Din această angoasă care-i chinuie pe cei doi parteneri s-ar fi născut, se pare, ideea președintelui conform căruia n-ar fi rău ca ambițioasa blondă să-și încerce puterile mai întâi, candidând și pentru Bruxelles, căci doar cele două funcții nu se exclud una pe cealaltă.

Până aici lucrurile se leagă, știut fiind că Băsescu a subliniat că așteaptă deznodământul alegerilor europarlamentare pentru a-și desemna preferatul în cursa prezidențială. Este de la sine înțeles că, în cazul unui eșec al preferatei sale, Traian Băsescu va da cu buretele, cu seninătatea cu care ne-a obișnuit, peste toate declarațiile de până acum în favoarea Elenei Udrea, preferând cu pragmatism conjunctural pe cel mai bine plasat.

Bine, bine, o să întrebați, dar de unde și până unde o asemenea strategie prudentă bagă frenezia în ciripitoarele mai sus menționate? Secretul distracției, ca de obicei, este ascuns și de data aceasta în detalii, fiind vorba în acest caz de o umilință evidentă pe care blonda arogantă de odinioară va fi nevoită să o înghită, cu zâmbetul pe față.

Și dacă stăm să analizăm că umilința Elenei Udrea va fi savurată chiar de Monica Macovei, vom înțelege de îndată ce a tulburat păsăricile din politichia autohtonă. Se cade, desigur, să ne amintim cum o lua Udrea cu ceva de timp în urmă de sus și în zeflemea pe Macovei cea proaspăt intrată în grațiile lui Vasile Blaga, recomandându-i să-și testeze puterile ca independentă în cursa pentru Bruxelles.

Iată cum se întoarce roata și Elena Udrea s-ar putea vedea chiar ea nevoită să execute exercițiul de îndemânare recomandat odinioară rivalei sale, cu venin caracteristic. Căci oricum ne raportăm la ciripeli, ne este greu să credem că planul politic de care fac acestea amintire ar avea vreo șansă, nu de alta, dar chiar stăm prost cu fantezia și nu prea vedem cum brusc o alunecare de teren ar lua cam jumătate din PDL să-l alăture anemicei Mișcări Populare, doar pentru a-i crea o platformă stabilă Elenei Udrea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 ian, 2014
cantautor
"pasarici","ciripit"...limbaj metaforic de ziarist
evident ,nu pentru unul care se respecta,ci pentru unul cu "pasarici" in cap(nu "surse") si care nu "ciripeste",doar rumega...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ