Mesajul lui Băsescu pentru UE la împlinirea a 20 de ani

| 01 noi, 2013

Astăzi se împlinesc 20 de ani de la intrarea în vigoare a Tratatului privind Uniunea Europeană, încheiat la Maastricht, iar evenimentul nu a trecut neobservat pentru preşedintele Traian Băsescu, astfel că, a postat un mesaj pe o reţea de socializare.

La data de 1 noiembrie 1993 intra în vigoare Tratatul privind Uniunea Europeană, încheiat cu un an înainte la Maastricht, în Olanda, de către cele 12 state membre la acea vreme. Intrarea în vigoare a Tratatului de la Maastricht semnala naşterea Uniunii Europene cu denumirea pe care o folosim astăzi şi intrarea ireversibilă pe calea integrării politice a Europei Unite. Pentru România, anul intrării în vigoare a Tratatului de la Maastricht coincide cu anul semnării Acordului de Asociere a României la Uniunea Europeană, care s-a angajat ireversibil să adere la spaţiul democratic european.

"Astăzi, cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea Uniunii Europene, doresc să-mi exprim aprecierea pentru viziunea şi curajul politic al liderilor europeni care au făcut posibilă trecerea în această nouă etapă de dezvoltare a Europei. Îmi exprim, totodată, încrederea că Europa va reuşi să mobilizeze resursele politice de care dispune pentru soluţionarea provocărilor majore cu care se confruntă astăzi. Uniunea Europeană se află la un alt moment important pentru dezvoltarea ei, iar soluţii durabile pentru obiectivele ambiţioase pe care şi le-a propus nu pot fi găsite decât pe baza unor investiţii politice demne de exemplul angajamentului înaintaşilor", a scris Traian Băsescu pe o reţea de socializare.

În acelaşi mesaj mai este precizat că "România poate avea o contribuţie meritorie la dezbaterea generală din interiorul Uniunii Europene cu privire la viitorul construcţiei de integrare. România va continua să susţină avansarea Uniunii Europene către o autentică Uniune politică pe baza înţelegerii că o Europă tot mai integrată va fi aptă să gestioneze în interesul său transformările dintr-o lume tot mai globalizată şi să răspundă, totodată, aspiraţiilor legitime de dezvoltare ale naţiunii române.”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ