Mesajul lui Klaus Iohannis, despre noile centre NATO din România

| 05 feb, 20:50

Klaus Iohannis salută deciziile luate la Reuniunea miniştrilor Apărării ai statelor membre NATO, privitoare la crearea unor centre de comandă în şase ţări din Flancul Estic al Alianţei Nord-Atlantice (România, Bulgaria, Polonia, Letonia, Lituania, Estonia), potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Citeşte şi: NATO înfiinţează DOUĂ centre de comandă şi control în România. Mircea Duşa: Sunt măsuri istorice

„Este de remarcat importanţa hotărârii asumate de România de a înfiinţa în ţara noastră un Comandament multinaţional la nivel de divizie, fapt subliniat şi în comunicatul final al Reuniunii, structură care va coordona centrele de comandă din România şi Bulgaria şi va asigura conexiunea la Comandamentul Întrunit Aliat de la Napoli”, se mai arată în comunicat.

Citeşte şi: Marea Britanie va trimite MILITARI în România

Potrivit sursei citate, deciziile adoptate arată angajamentul ferm al statelor membre NATO de a pune în aplicare măsurile adoptate în cadrul Summitului NATO de la Wales (Marea Britanie) din 2014 privind consolidarea apărării comune pe Flancul Estic.

"Preşedintele României subliniază încă o dată determinarea ţării noastre de a întreprinde acţiunile necesare pentru crearea celor două structuri ale NATO în România, în calendarul asumat la nivel Aliat, aşa cum a afirmat şi în cadrul întâlnirii avute în luna ianuarie cu Secretarul General al NATO, domnul Jens Stoltenberg", mai scrie în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Citeşte şi: Secretarul general al NATO: Nu există încă un risc imediat pentru România şi Bulgaria din partea Rusiei

Tag-uri: Klaus Iohannis, nato
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ