CRISTIAN DIACONESCU: Un lider carismatic ar putea prelua puterea

| 06 feb, 10:42

Cazurile de corupţie din ultima perioadă riscă să creeze "un efect de respingere a clasei politice", aşa cum s-a întâmplat în Grecia spune fostul ministru al Justiţiei, Cristian Diaconescu. Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară avertizează că un partid radical, cu un lider carismatic ar putea profita de situaţie pentru a prelua puterea.

"Dacă mă întrebaţi de semnificaţiile politice, având în vedere că discutăm despre sume foarte mari de bani, discutăm de persoane publice numeroase, care la un moment dat au condus România şi care au pus proiecte în aplicare în această ţară, se poate crea un efect care, încă o dată, nu este nici pe departe imputabil instituţiilor statului, dar la care ar trebui să se gândească mai ales partidele politice: este un efect de respingere a clasei politice. Acest lucru s-a întâmplat în Grecia şi este pe cale să se întâmple în Spania. În Grecia, după regimul coloneilor, trei familii nu numai politice, familii în sensul juridic al cuvântului, au condus viaţa economică, au condus viaţa politică, practic au împărţit puterea în Grecia, poporul s-a revoltat şi pe fundalul unei crize economice, cetăţenii greci au adus la putere o structură politică protestatară. Nimic nu spune că şi în România un astfel de proces se poate întâmpla. Repet, mi se pare un pericol extrem de serios, un partid radical-naţionalist, cu pretenţii de suveranitate exclusivă şi având un lider carismatic poate câştiga puterea, moment în care situaţia o poate lua într-o direcţie pe care astăzi nu o putem prefigura", a declarat pentru RFI, Cristian Diaconescu.

Fostul ministru al Justiţiei avertizează că Occidentul şi-ar putea revizui poziţia faţă de România, în contextul înmulţirii cazurilor de mare corupţie:

"Am mai auzit şi teoria că astăzi când vorbim nu se poate pune problema să avem dificultăţi înăuntrul Alianţei Nord-Atlantice. Au fost unii care m-au şi insultat, spunând că s-ar putea ca în cinci ani însă să devenim indezirabili. Dacă ne închipuim, poate cu o oarecare lipsă de bun simţ, că în România indiferent ce vom face, vom fura, vom distruge instituţiile statului, vom vulnerabiliza sistemele de securitate sau vom aduce nivelul de trai al cetăţenilor într-o zonă cât se poate de dificilă, vor veni alţii să ne apere în caz de pericol, deci o vă spun sincer, sunt stupefiat să văd că tratăm cu foarte mare simplism o situaţie în care ne aflăm astăzi nu din vina noastră şi aici mă refer la criza ucraineană, aici mă refer la evoluţiile structurilor Statului Islamic, evoluţii teroriste clare, noi însă ne permitem la Bucureşti să nu băgăm în seamă aceste demersuri, spunând că iată, astăzi NATO îşi face comandament în România, deci totul este în regulă, noi putem să ne vedem de ale noastre. Nu aceasta este realitatea, iar cei care au contacte cu partenerii noştri ştiu acest lucru şi îi chem, fiind şi lideri de partid unii dintre ei, să fie cât se poate de responsabili în ceea ce priveşte soarta României".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 feb, 12:02
liviuioan
-- SCHIZOIDISMUL VESEL--
Scoala si te culca--CRISTISOR--ai batut la poarta raului--ai intrat--ai lins presul--te-au plimbat ca pe un trofeu--te-au aruncat ca pe o parasuta stricata si ai ramas fara demnitate in acelasi cerc mafiot .Din acelasi aluat ca MIRCIA GIOALA .
06 feb, 11:54
kappa
un nou lider
noroc ca nu mai avem niciun lider carismatic !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ