Mesajul Papei Francis pentru 2014: "Este timpul unei opriri pe drumul violenţei"

| 01 ian, 2014

Papa Francisc a făcut apel, miercuri, la mai multă solidaritate şi mai puţină violenţă în prima sa rugăciune Angelus a anului 2014, în faţa unei mulţimi de credincioşi reunite în Piaţa Sfântul Petru, relatează AFP.

"Avem cu toţii responsabilitatea de a lucra pentru ca lumea să devină o comunitate de fraţi care se respectă, se acceptă în diferenţele lor şi au grijă unii de alţii", a declarat el cu ocazia Zilei Mondiale a Păcii, celebrată de Biserica Catolică la 1 ianuarie.

Primul papă venit din America Latină a făcut apel şi la încheierea violenţelor şi a nedreptăţilor care "nu ne pot lăsa indiferenţi sau neclintiţi".

"Este timpul unei opriri pe drumul violenţei", a afirmat el, îndepărtându-se de textul pregătit. "Ce se întâmplă în inima umanităţii? Trebuie să ne oprim?", a criticat el, subliniind "forţa duioşiei, forţa non-violentă a adevărului şi dragostei".

În cadrul slujbei de Anul Nou celebrate în cursul dimineţii în bazilica Sfântul Petru, în prezenţa a numeroşi membri ai corpului diplomatic acreditaţi la Sfântul Scaun, el a evocat şi "foamea şi setea de dreptate şi de pace".

În opinia lui, 2014 trebuie să aducă "un angajament real de construire a unei societăţi mai juste şi mai solidare".

El le-a cerut, de asemenea, credincioşilor să dea dovadă de "forţă, curaj şi speranţă" în noul an.

Fidel stilului familiar care i-a adus o mare popularitate, Papa Francisc a încheiat rugăciunea urându-le credincioşilor "să aibă un prânz liniştit şi un an bun!".

Ales în martie 2013 după demisia istorică a predecesorului său Benedict al XVI-lea, Francisc a adus cu sine speranţa schimbării în Biserica Catolică zguduită de o serie de scandaluri, între care cel al abuzurilor pedofile şi secularizarea societăţilor occidentale.

Papa în vârstă de 77 de ani nu încetează să facă apel la o "Biserică săracă pentru săraci", mai puţin "auto-referenţială" (centrată pe Vatican) şi mai colegială, oferind mai multă greutate episcopilor din lumea întreagă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ