Mesajul Patriarhului Daniel adresat românilor de Anul Nou

| 01 ian, 17:51

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), PF Daniel, urează românilor, la începutul lui 2015, ani mulţi şi binecuvântaţi, cu sănătate şi mântuire, pace şi bucurie.

În mesajul adresat cu ocazia intrării în 2015, PF Daniel mai spune că Anul Nou este un alt dar de la Dumnezeu.

"Anul Nou în care am intrat este un alt dar de la Dumnezeu pentru noi. De aceea se cuvine ca acum la cumpăna dintre ani, să ne gândim mai mult la ceea ce înseamnă darul timpului vieţii pentru oameni. Astfel, Biserica ne îndeamnă să privim cu încredere şi speranţă, dar şi cu responsabilitate şi gravitate, fiecare clipă a vieţii prezente, preţuind-o ca pe o şansă divină a răscumpărării timpului pierdut în păcat, ca timp al ridicării, ca şansă de rodire şi multiplicare a darurilor primite de la Dumnezeu", a spus Patriarhul.

Patriarhul a spus, în acelaşi mesaj, că Sfântul Sinod al BOR a declarat 2015 drept Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii.

"Dorim astfel să intensificăm viaţa spirituală şi misiunea pastorală a Bisericii noastre atât în parohii, cât şi în mănăstiri", mai spune PF Daniel.

"Tuturor celor care v-aţi adunat pentru rugăciune în biserici la trecerea dintre ani, vă dorim ani mulţi şi binecuvântaţi, cu sănătate şi mântuire, pace şi bucurie! Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Împăratul veacurilor, să binecuvinteze anul în care am intrat, să ne dăruiască credinţă statornică şi timp de pocăinţă, vieţuire sfântă, cu fapte bune, precum şi îmbelşugarea roadelor pământului", a încheiat PF Daniel.


Tag-uri: Anul nou, BOR, PF Daniel
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 ian, 09:49
elahim
BOR
crestin = cretin ,cred ca suntem intru totul de acord.Cretinistmul propovaduit de BORatii neamul;ui adica asa zisi preoti pedofili si poponari cu boala avaritiei in sange nesatuli care jefuiesc cu crucea in mana ies la rampa de fiecare asa zisa sarbatoare la propovaduit afacerea >>>La d-zeu SRL

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ