Mesajul Regelui Mihai I de Crăciun: Tânăra generaţie dovedeşte vigoare şi talent

| 25 dec, 2013

Regele Mihai I afirmă, în mesajul de Crăciun adresat românilor, că anul care se încheie a fost un timp al realizărilor, în ciuda urmelor crizei economice, tânăra generaţie dovedeşte vigoare şi talent, iar o bună parte a românilor învaţă sau lucrează, cu cinste şi pricepere, în ţări ale lumii. Sectorul privat, ca şi întreaga societate civilă, se consolidează şi se dezvoltă, pe an ce trece.

'Familia Regală a fost prezentă în ţări europene şi pe meridianele lumii, pentru a reprezenta interesele fundamentale ale Naţiunii. După vizita mea la Vatican, în februarie, Principesa Moştenitoare şi Principele Radu m-au reprezentat la Chişinău, Bălţi, Soroca şi Orhei, precum şi în alte localităţi de dincolo de Prut, făcând legătura istorică a acestor ţinuturi cu Coroana, după 71 de ani de când am vizitat Chişinăul', potrivit unui comunicat al Casei Regale remis presei.

Regele Mihai doreşte să transmită exemplul său de viaţă şi să-i inspire pe contemporani şi aminteşte că, pe 10 iunie, a aniversat 65 de ani de căsătorie alături de Regina Ana. 

'Castelul Peleş este din nou un loc viu, dând strălucire prezentului şi consolidând viitorul. Sinaia este Scaunul Casei Regale a României, garanţie a identităţii noastre şi simbol al statului român modern. Fiecare clipă petrecută de Familia noastră acolo întăreşte şi inspiră Ţara. Toată lumea care ne trece pragul, la Peleş sau Pelişor, pleacă de acolo cu mândrie şi cu speranţă', se arată în comunicat.

Potrivit documentului citat, Casa regală a primit, de-a lungul anului, semne ale respectului militarilor români şi apreciază efortul acestora de adaptare la conceptele militare moderne.

'Zilele acestea, castelul de la Săvârşin răsună de colinde, de freamăt şi de pregătiri. Întreaga societate românească priveşte Săvârşinul de Crăciun ca pe o parte a propriului lor cămin. Sunt sigur că, de undeva, din Ceruri, Regina Elena se bucură de toate acestea. De-a lungul anilor, mama mea a fost sufletul pregătirilor de Crăciun şi un părinte pentru fiecare dintre români', mai spune Regele Mihai, care urează 'Sărbători fericite, pace sufletească şi motive de mândrie' tuturor românilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 dec, 2013
pensionar
In ce -vigoare si talent?????ca de 24 ani se fura tara in bucati.
25 dec, 2013
Hehe
Mda
Traiasca Maresalul Antonescu

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ