Mesajul transmis de Traian Băsescu legat de situaţia din Ucraina

| 23 feb, 2014

România, ca stat vecin şi membru al UE şi NATO, susţine independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei, care trebuie urmărite şi garantate de către întreaga clasă politică ucraineană şi de către comunitatea internaţională, declară preşedintele Traian Băsescu.

Potrivit unui mesaj transmis de Administraţia Prezidenţială, cu privire la situaţia din Ucraina, preşedintele Traian Băsescu salută cele mai recente evoluţii din criza internă profundă traversată de această ţară în ultimele luni.

În opinia şefului statului român, încetarea violenţelor, renunţarea la reprimarea în forţă şi excesivă a protestelor cetăţenilor ucraineni sunt precondiţii pentru revenirea la un climat de linişte, necesar lansării unui proces politic amplu de stabilizare internă a ţării.

Traian Băsescu face apel la toţi liderii politici din Ucraina să manifeste "calm, reţinere, pragmatism şi prudenţă, disponibilitate maximă la dialog şi flexibilitate pentru obţinerea unui amplu consens absolut necesar pentru ieşirea ţării din criză, stabilizarea climatului intern şi redresarea economiei".

"Renunţarea la accente sau acţiuni extremiste sau naţionaliste ar contribui, de asemenea, la obţinerea consensului naţional", se mai arată în mesajul preşedintelui Băsescu.

Şeful statului arată în mesajul său că "România, ca stat vecin şi membru al Uniunii Europene şi al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), susţine independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei, care trebuie urmărite şi garantate de către întreaga clasă politică ucraineană şi de către comunitatea internaţională".

"Luând în considerare informaţiile existente în prezent, redresarea economiei Ucrainei prin asistenţa comunităţii internaţionale este unul dintre principalele obiective pe termen scurt şi mediu, alături de asigurarea stabilităţii politice şi sociale. Respectarea deplină a drepturilor fundamentale şi a valorilor democratice trebuie să guverneze deplin evoluţiile din Ucraina în perioada următoare", susţine preşedintele Traian Băsesc

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ