Meteorologii anunță caniculă, disconfort termic accentuat și instabilitate atmosferică în toată țara, vineri și sâmbătă

| 01 iul, 11:30

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de caniculă, disconfort termic accentuat și instabilitate atmosferică pentru toată țara, valabilă vineri și sâmbătă.

Potrivit meteorologilor, în zilele de 1 și 2 iulie, vremea va fi călduroasă, pe arii restrânse caniculară în vestul și în sudul țării, iar disconfortul termic se va accentua treptat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși, vineri, pragul critic de 80 de unități, local în sud, sud-est și izolat în celelalte regiuni, iar sâmbătă, 2 iulie, în cea mai mare parte a teritoriului.

"Îndeosebi în zonele de deal și de munte, mai ales în cursul după-amiezelor și al serilor, vor fi averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. Începând de duminică, 3 iulie, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua și va cuprinde majoritatea regiunilor", avertizează meteorologii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ