Meteorologii au prelungit până marți seara avertizarea de risc mare de avalanșă în Munții Făgăraș

| 25 ian, 20:23

Meteorologii au prelungit până marți seara, la ora 20.00, avertizarea de risc mare de producere de avalanșe, valabilă pentru Munții Făgăraș (versantul nordic).

Riscul mare de avalanșă este unul de gradul patru, pe o scară de la unu la cinci, potrivit Buletinului nivometeorologic remis luni, AGERPRES, de către Serviciul Regional de Prognoză a Vremii Sibiu.

Zăpada măsoară 1,28 metri la Bâlea Lac, zonă turistică situată la peste 2.000 de metri altitudine, în Munții Făgăraș.

Salvamontiștii avertizează turiștii să nu efectueze ascensiuni pe trasee turistice, în zona Bâlea.

"Pentru prevenirea accidentelor montane, Serviciul Public de Județean Salvamont Sibiu solicită turiștilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a munților Făgăraș și de asemenea să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă", se arată într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

Șeful Salvamont Sibiu, Adrian David, îi roagă pe toți turiștii care vor să practice sporturi de iarnă în zona Bâlea să respecte recomandările salvamontiștilor din zonă.

"Recomandăm turiștilor care se deplasează în zona montană să fie echipați specific perioadei de iarnă, dar și cu echipamentul individual de salvare din avalanșă (sondă de avalanșe, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanșă); Reamintim faptul că traseele turistice superioare cabanelor din munții Făgărașului sunt închise", spune Adrian David, șeful Salvamont Sibiu.

Accesul turiștilor se poate face cu mașina, până la Bâlea Cascadă. De la Bâlea Cascadă la Bâlea Lac turiștii pot urca doar cu telecabina.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ