MFE: Rata de absorbţie a fondurilor europene a ajuns la sfârşitul lunii mai la 15,18%

| 03 iun, 2013

Rata de absorbţie a fondurilor europene a ajuns la sfârşitul lunii mai la 15,18%, înregistrând o creştere de 32% faţă de începutul acestui an şi de 103% faţă de luna aprilie a anului trecut, conform datelor de la Ministerul Fondurilor Europene.

Datele ministerului de resort arată că pe 30 aprilie 2012 rata de absorbţie era de 7,46%, iar în decembrie 2012, de 11,47%. Suma totală atrasă de România din fondurile structurale şi de coeziune a ajuns la peste 2,9 miliarde de euro la sfârşitul lunii mai, după ce în decembrie anul trecut era de 2,2 miliarde euro, iar în aprilie 2012, de 1,43 miliarde de euro.

"Rata de absorbţie a fondurilor europene şi, implicit, valoarea fondurilor atrase de România au crescut cu 32% în acest an faţă de sfârşitul anului trecut. Totodată, rata de absorbţie este în prezent dublă faţă de cea înregistrată la sfârşitul lunii aprilie 2012, fapt care demonstrează că măsurile adoptate în această perioadă de Guvernul României au avut impact. Ministerul Fondurilor Europene şi celelalte instituţii ale statului român implicate în utilizarea banilor europeni vor continua să implementeze toate măsurile necesare pentru a asigura accelerarea ratei de absorbţie a fondurilor UE", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

În ultimele zile din luna mai, Comisia Europeană a rambursat României noi fonduri în valoare de aproximativ 155 de milioane de euro. Suma a fost încasată prin intermediul a trei programe: Programul Operaţional Sectorial Mediu - peste 116,4 milioane de euro, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane - peste 37,7 milioane de euro, respectiv Programul Operaţional Asistenţă Tehnică - aproximativ 0,7 milioane de euro.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ