MFE: Viteza de absorbţie a fondurilor europene a crescut în 2013 cu 400%

| 12 mai, 2014

Secretarul de Stat în Ministerul Fondurilor Europene, Alin Mitrică, a susţinut că situaţia absorbţiei fondurilor europene la nivelul întregii ţări s-a modificat în mod substanţial într-un sens pozitiv, lucru subliniat şi de Comisia Europeană.

Potrivit lui Mitrică, România s-a clasat pe primul loc în ceea ce priveşte viteza de absorbţie a fondurilor europene, care a crescut, în 2013, cu 400% şi creşte în continuare.

"În momentul fe faţă, absorbţia este undeva la 35%, toate programele operaţionale sunt deblocate, la fel şi finanţările. În momentul în care Guvernul Ponta a preluat această situaţie de la cei dinainte, majoritatea banilor erau blocaţi, aproape toate programele operaţionale erau blocate. Şi în sectorul Dezvoltării Rurale au fost atrase, în cursul anului trecut, sume importante de bani, aproape 3 miliarde de euro. La fel cum pe programele operaţionale au venit în România, tot în anul trecut, aproape 3,5 miliarde de euro", a declarat Mitrică, citat de Agerpres.

Acesta a arătat că, la finalul anului 2015, absorbţia pentru 2007 - 2013, va fi undeva la 80%, ceea ce va plasa România, cu siguranţă, între primele ţări din Uniunea Europeană.


"Pentru viitoarea etapă de programare, 2014 - 2020, am căutat să finanţăm absolut toate zonele şi să existe posibilităţi de finanţare pentru toate tipurile de proiecte, fie că vin din sectorul public, fie că vin din sectorul privat, fie că vin dintr-un mediu asociativ public - privat. Este o plajă foarte largă, există posibilităţi foarte mari, dar mai ales există o simplificare a tuturor procedurilor în domeniul accesării fondurilor europene, o simplificare care va contribuie în mod sigur, la o absorbţie într-un ritm mult mai rapid pentru perioada 2014 - 2020 şi, bineânţeles, o repoziţionare şi o direcţionare a acestor posibilităţi de finanţare, către acele zone care să aducă o plus valoare economică pentru România", a adăugat Alin Mitrică.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ