Andronescu: Rambursarea sumelor din proiectele europene se va face la 20 de zile

| 13 mai, 2014

Senatorul Ecaterina Andronescu, candidat la europarlamentare, a declarat marţi, la Oradea, că rambursarea sumelor din proiectele cu finanţare europeană se va face în 20 de zile, fiind un angajament european.

'Eu cred că prin ceea ce şi-a asumat acum Guvernul faţă de Comisia Europeană, nu vom mai fi în situaţia să cerem credite şi credite pe perioade lungi de timp ca să putem derula programele europene. Pentru că se impune acum - şi acest angajament este european - ca rambursarea să se facă în 20 de zile, ceea ce este mai mult decât de salutat şi de aplaudat. De aceea, eu cred că şansa noastră de dezvoltare, a universităţilor, dacă vorbim de ele, este accesarea fondurilor europene', a declarat Andronescu  la o întâlnire cu conducerea Universităţii Oradea.

Instituţia academică, deşi are proiecte pe fonduri europene, întâmpină probleme financiare la rambursarea sumelor, fiind nevoită să acceseze credite pentru a le susţine şi chiar pentru a-şi asigura plata salariilor, în condiţiile în care sume importante sunt blocate în proiecte europene.

Ea a afirmat că problemele au apărut din cauza suspendării fondurilor europene după auditul Comisiei Europene din noiembrie 2011, când s-au constatat o mulţime de nereguli, pe care Guvernul de atunci nu le-a luat în considerare ca să le remedieze.


'Ne-am trezit la preluarea guvernării de către Guvernul Ponta 1 cu toate programele europene suspendate. Suspendare care a durat extraordinar de mult, nouă, zece, chiar 11 luni, în funcţie de program şi de neregulile identificate în program. Acum nu mai suntem în această situaţie. Guvernul a obţinut o prelungire a exerciţiului bugetar următor cu încă doi ani, până în 2015', a spus Andronescu.

În plus, a adăugat ea, în prezent are loc o reorganizare a autorităţilor de management şi a organismelor intermediare, reorganizare de care se ocupă Ministerul Fondurilor Europene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ